Recept

Granola met Gepofte Spelt

Granola met Gepofte Spelt
Granola met Gepofte Spelt
Granola met Gepofte Spelt
Granola met Gepofte Spelt

Deze granola is een gezondere granola met gepofte spelt dan de varianten die je in de winkel kan kopen. Wij maken in dit recept gebruik van gepofte spelt en gepofte quinoa. Door deze twee ingrediënten in deze granola te gebruiken, heb je meer volume in je granola waardoor je je kommetje voller gevuld kan worden terwijl het gewicht en het aantal calorieën laag blijft.

Bereiding van Granola met Gepofte Spelt

Verwarm de oven voor op 175 graden.

We beginnen met het prakken van de banaan. Zorg ervoor dat je een lekkere overrijpe banaan hebt voor een extra zoete saus. Prak de banaan en plaats het in een steelpannetje. Voeg de cacaopoeder en de ahorn siroop toe. Breng het aan het borrelen tot het een mooie saus vormt.

In een grote kom mengen we de havervlokken, gepofte quinoa en gepofte spelt. Heb je alleen gepofte quinoa of spelt, gebruik dan gerust dubbel zoveel. Mix er ook wat zout en wat grof gehakte pecannoten (of andere noten naar keuze) door.

Schenk de bruine saus over de havervlokken en mix het volledig tot alles omhuld is met de saus. Verspreid het op een bakplaat en duw het goed aan. Bak het 40 minuten in de oven. Draai de granola halverwege om. Laat na 40 minuten de granola afkoelen. Terwijl het aan het afkoelen is, wordt de granola nog knapperiger.

Hak de chocolade in kleine stukjes en meng het met de koude granola.

Serveer de granola met wat yoghurt en vers fruit. De granola is ongeveer 2 weken houdbaar in een luchtdichte verpakking.

Eet Smakelijk!

Granola met Gepofte Spelt
Granola met Gepofte Spelt
Granola met Gepofte Spelt

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Ontbijt

Laat gerust een reactie achter