Recept

Granola met Spelt, Lijnzaad en Pompoenpitten

Granola met Spelt, Lijnzaad en Pompoenpitten

Ook altijd opzoek naar een gezond ontbijtje. Een lekkere Granola bijvoorbeeld, maar dan zonder de toegevoegde suikers die je bij de kant en klare producten krijgt? Probeer dan deze granola met spelt, lijnzaad en pompoenpitten eens. Het is lekker, knapperig en zo klaar.

Voorbereiden

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een ruime mengkom. Meng het goed door elkaar. Bewaar het in een kom of bak die je goed kan afsluiten. Aangezien het onbewerkte producten zijn blijven ze wel een paar weken houdbaar.

Bereiding Granola met Spelt

Verhit één eetlepel zonnebloemolie of kokosolie in een koekenpan. Bak ongeveer 5 eetlepels van het mengsel in de hete olie. Doe wel een deksel op de pan want de lijnzaadjes gaan poffen. Wanneer de speltvlokken een goudbruine kleur krijgen is het klaar. Laat het even afkoelen.

Wanneer het is afgekoeld meng het dan lekker met yoghurt en vers rood fruit in een ontbijtschaaltje. Het is ook lekker met rozijnen of gedroogde moerbeibessen. Eventueel kan er nog een beetje honing toe worden gevoegd.

Tip: Varieer het eens met havervlokken of voeg er nog wat sesamzaadjes aan toe. Je kan er alle kanten mee op!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Basisrecept

Laat gerust een reactie achter