Recept

Aubergine gevuld met Couscous en Griekse Salsa

Gevulde Aubergine met Couscous en Griekse Salsa
Aubergine gevuld met Couscous en Griekse Salsa

Gevulde groenten staan bij ons thuis vaker op het menu. Het is erg gezond en je komt hierdoor makkelijk aan je dagelijkse portie groente. Deze aubergine gevuld met couscous en Griekse salsa bevat boordevol smaken en is ook makkelijk om te maken.

Bereiding van de Aubergine gevuld met Couscous

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de aubergines horizontaal door en hol ze uit, zodat er een mooi kommetje ontstaat. Plaats de aubergines in een ovenschaal en besprenkel de groente met olijfolie. Kruid ze dan met zout en peper. Zet de ovenschaal in de oven en bak de aubergines 30 minuten in de oven.

Ondertussen kunnen wij verder met de couscous en Griekse salsa.

Verwarm in een steelpannetje 1 liter groentebouillon en kook hierin de parelcouscous volgens de beschrijving van de verpakking. Dit zal ongeveer 12 minuten duren.

Snijd dan de komkommer, tomaatjes en feta in kleine stukjes. Wanneer de couscous gaar is, giet je deze af en meng je de komkommer, tomaatjes en feta door de couscous. Rooster wat pijnboompitjes in de een koekenpan.

Haal de aubergines uit de oven en vul ze met de couscous. Strooi als laatste wat geroosterde pijnboompitjes over de gevulde groente.

Geniet van deze gezonde en smaakvolle maaltijd!

Gevulde Aubergine met Couscous en Griekse Salsa

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter