Gevulde Aubergine met Couscous en een Griekse Salsa

Griekse Gevulde Aubergine

Gevulde groenten staan bij ons thuis vaker op het menu. Het is erg gezond en je komt hierdoor makkelijk aan je dagelijkse portie groente. Deze gevulde aubergine met couscous en een Griekse salsa bevat bordevol smaken. Daarnaast wordt het gerecht afgemaakt met een frisse yoghurt dressing. Dit gerecht oogt ook nog eens prachtig op de eettafel. Je partner, familie en/of gasten zullen versteld staan!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwarm in een steelpannetje 1 liter groentebouillon en kook hierin de parelcouscous volgens de beschrijving van de verpakking.

Snijd de aubergines horizontaal door en hol ze uit, zodat er een mooi kommetje ontstaat. Snijd daarna de komkommer, rode ui, tomaat en feta in kleine stukjes. Zodra de couscous gaar gekookt is, giet je deze af en meng je de groente en feta door de couscous. Vul de uitgeholde aubergines met de couscous en groente en plaats de gevulde aubergines 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Tijdens het wachten kun je de frisse yoghurt dressing alvast maken. Meng de yoghurt, citroensap en fijngesneden peterselie met elkaar en wacht tot dat de aubergine gaar is geworden in de oven.

Als de aubergine klaar is, serveer je deze op een bord en sprenkel je hier de yoghurt dressing overheen.

Geniet van deze gezonde en smaakvolle maaltijd!

Griekse Gevulde Aubergine
Griekse Gevulde Aubergine

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondVegetarisch
Deel:

Laat gerust een reactie achter