Kennen jullie de graansoort “Orzo” al? Het lijkt op rijst en smaakt naar pasta. Orzo is afkomstig uit de Italiaanse en Griekse keuken. Wij hebben het onlangs ontdekt en genieten er nu erg vaak van. Een van onze eerste gerechten, die wij maakten met orzo, is deze Griekse orzo pastasalade. Weer eens iets anders dan de standaard pastasalade met penne. Verder vind je heerlijke ingrediënten als feta, olijven, tomaatjes en komkommer in deze salade. Lekker fris, goed van smaak en de dressing maakt het helemaal af. Perfect als je zin hebt in een lichte, makkelijke maaltijd. Vooral in de zomer is dit een uitkomst!
Ook leuk om mee naar werk te nemen!
Het maken van Griekse Orzo Pastasalade
Deze pastasalade staat binnen 20 minuten op tafel. Om te beginnen brengen wij een pan met water aan de kook en koken wij de orzo volgens de instructie op de verpakking.
Wanneer de orzo aan het koken is, gaan wij de andere ingrediënten klaar maken. Snijd de komkommer in stukjes, de cherrytomaatjes in partjes en de zwarte olijven in dunne plakjes. Snijd ook de peterselie fijn. In een kom mengen wij al deze ingrediënten. Zet de kom vervolgens opzij.
Mix nu alle ingrediënten voor de dressing.
Wanneer de orzo gaar is, mixen wij de orzo met de komkommer, cherry tomaatjes, zwarte olijven en de peterselie. Verkruimel de feta boven de orzo en schenk de dressing eroverheen. Mix het nog een keer goed en laat de smaken even intrekken voor het serveren.
Eet Smakelijk!
Vond je deze pastasalade ook zo lekker? Probeer dan één van onze andere pastasalades!
Laat gerust een reactie achter