Recept

Griekse Smashed Potatoes

Maak kennis met onze Griekse Smashed Potatoes. Deze krokante aardappeltjes zijn perfect gebakken en verrijkt met verkruimelde feta, verse dille en een beetje geraspte kaas. Het gerecht biedt een heerlijke mix van texturen en Griekse smaken, ideaal als bijgerecht of als een op zichzelf staande snack. Serveer deze aardappeltjes met heerlijke zelfgemaakte tzatziki en een stukje vlees of vis erbij voor een heerlijke avondmaaltijd.

Bereiding van de Griekse Smashed Potatoes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappelen schoon.

Kook de aardappelen in een grote pan met water tot ze net gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Laat de aardappelen uitlekken en een paar minuten drogen voordat je verder gaat met de volgende stap.

Smeer dan een bakplaat in met olijfolie. Verdeel ongeveer de helft van de kazen over de bakplaat en spreid de aardappelen over de bakplaat. Plet de aardappelen met een spatel. Laat de aardappelen wel hun vorm behouden wanneer je de aardappelen plet. Smeer de aardappelen in met de rest van de olijfolie.

Bak deze aardappelen in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en krokant. Haal de aardappels uit de oven en strooi de rest van de kazen over de aardappelen heen. Plaats het nog even terug in de oven tot de kaas is gesmolten.

Wanneer de kaas is gesmolten, halen wij de aardappeltjes uit de oven en laten wij deze even kort afkoelen. Strooi dille over de aardappeltjes heen. Serveer de Griekse Smashed Potatoes met zelfgemaakte Tzatziki.

Eet Smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelTapasBijgerechten