Tijd voor een heerlijk recept voor de Griekse Tzatziki. Tzatziki is een lekkere, frisse dip gemaakt van Griekse yoghurt, komkommer, dille en knoflook. Wij zijn er gek op. De dip is ideaal om op tafel te zetten bij een barbecue of om te smeren op een broodje of toastje. Ook eten wij het vaak bij een broodje kipshoarma of falafel. Echt een top combitnatie!
Het maken van de Griekse Tzatziki
Om te beginnen met het maken van de Griekse tzatziki snijden wij de komkommer in kleine blokjes. Dan snijden wij de citroen door de helft en persen we het sap eruit.
Vervolgens snijden we de knoflookteentjes zeer fijn en de dille grof.
Nu mengen wijde Griekse yoghurt in een kom en voegen we de fijngesneden komkommer, het citroensap, de knoflook en de dille toe. Roer alles door elkaar en proef dan of de spread voldoende op smaak is gebracht. Is er meer smaak nodig? Voeg dan wat extra peper en zout toe.
Serveer de tzatziki met een lekker warm stokbroodje of stukjes pita om in te dippen.
Geniet Ervan!
Wil je liever ook genieten van een andere dip? Wij hebben meerdere dips op onze blog staan en deze kun je op deze pagina vinden.