Recept

Groene Curry met Tofu, Aubergine en Sperziebonen

Groene Curry met Tofu

Deze groene curry met tofu, aubergine en sperziebonen is een ware Thaise smaakexplosie. In dit heerlijke gerecht combineren we zijdezachte tofu, smaakvolle aubergine en knapperige sperziebonen met een rijke groene currysaus die doordrenkt is met kruidige aroma’s. Een verrukkelijke, rijke vegetarische maaltijd in één kom, die met een half uurtje op tafel staat. Dat klinkt geweldig toch?!

Bereiding van Groene Curry met Tofu, Aubergine en Sperziebonen

In dit recept maken wij gebruik van onze zelfgemaakte groene curry pasta. Lees hier het recept.

Voordat je gaat koken met tofu, moet je zoveel mogelijk water uit de tofu persen. Tofu wordt namelijk bewaard in water, zodat het langer vers blijft. Maar voor het bakken en koken van de tofu is het lekkerder om er zoveel mogelijk water uit te persen. Plaats het blok tofu tussen twee keukenrol papiertjes. Plaats het vervolgens op een bord. Plaats bovenop het keukenrol velletje een zware pan met bijvoorbeeld 2 blikken bonen erin. Dit duurt ongeveer 30 minuten tot een uur, tot de tofu stevig is en klaar om te gebruiken. Als de tofu al ‘pressed’ is, dan kan je deze stap overslaan.

We beginnen met het snijden van de ingrediënten. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd vervolgens de aubergine in blokjes en dop de sperziebonen. Snijd de tofu in blokken.

Bak of airfry de tofu tot het lekker krokant is. Plaats de tofu op een bord en zet het vervolgens apart.

In een wok verhitten wij een neutrale plantaardige olie. Fruit hierin de sjalotjes, ongeveer 1 minuut, voordat je de knoflook erbij doet. Na een paar minuten voegen wij de verse groene curry pasta toe. Dit bakken wij een paar minuten mee. Dan voegen wij de aubergine toe. Na een paar minuten doen wij de sperziebonen en de kokosmelk erbij. Verhit het goed, en blijf omscheppen, tot de groente gaar is. Als laatste voegen wij de tofu toe en bakken wij die nog een paar minuten mee.

Serveer deze curry met een lekkere jasmijn rijst en/of een Zelfgemaakte Naanbrood.

Eet Smakelijk!

Groene Curry met Tofu
Groene Curry met Tofu
Groene Curry met Tofu

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter