Recept

Groene Currypasta

Groene Curry Paste

Wil je je keuken transformeren tot een aromatisch paradijs vol Thaise smaken? Dan is onze huisgemaakte groene currypasta precies wat je nodig hebt. Deze verrukkelijke pasta, bereid met pittige rawit pepers, geurig citroengras, exotische galangal en een vleugje jalapeño’s, zal je smaakpapillen prikkelen en je gerechten naar een hoger niveau tillen. Of je nu een pittige curry wilt bereiden of een smaakvolle saus wilt maken, deze veelzijdige pasta zal je gerechten een onmiskenbaar Thaise twist geven.

Het maken van Groene Currypasta

We beginnen met het fijn snijden van de ingrediënten. Snijd de rawit pepers en de jalapeño’s fijn. Rasp de limoen en snijd ook het citroengras en de sjalotten fijn. Snijd de laos of galangal wortel fijn.

Laos/Galangal wortel is een Thaise gember met een limoenachtige smaak. Erg lekker in curry’s. Je kan Laos veelal wel gemalen vinden in de supermarkt, maar wij maken gebruik van de verse wortel. In de toko’s kan je galangal vaak vinden in het vriezerschap of vers.

Mocht je een sterke keukenmachine hebben dan kan je alle ingrediënten plaatsen in de keukenmachine en alles pureren tot het een egale curry pasta, is. Voeg eventueel wat water toe om de machine een beetje te helpen. Een ander alternatief is dat je hiervoor een goede blender gebruikt. Mocht je meer willen gaan voor de traditionele manier dan kan je ook een vijzel en stamper gebruiken.

Gebruik je in dit recept allemaal verse ingrediënten? Dan kun je deze curry paste prima in de vriezer bewaren tot je hem gaat gebruiken. Anders bewaar je hem in de koelkast en blijft het ongeveer een week goed.

Tip: Afhankelijk van hoe pittig je de curry wilt hebben, kan je spelen met de verhoudingen van de pepers. Gebruik meer Rawit pepers als je houdt van een lekkere spicy curry paste. Je kan, daarentegen, ook de zaadjes eruit halen voor een mildere curry pasta.

Geniet ervan!

Groene Curry Paste
Groene Curry Paste
Groene Curry Paste

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BasisreceptCurry, Boemboe en Marinades

Laat gerust een reactie achter