Recept

Groene Pesto Risotto met Gegrilde Tomaten

Groene Pesto Risotto met gegrilde tomaten

Risotto, altijd heerlijk! Een goede risotto heeft alleen wat tijd en liefde nodig. Deze risotto is op smaak gebracht door heerlijke groene pesto en getopt met cherrytomaten en pijnboompitten. Weer eens wat anders dan een traditionele risotto of de populaire risotto met champignons.

Bereiding van Groene Pesto Risotto

Snijd de ui en de knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwarm in een hapjespan (of wokpan) de helft van de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook tot deze glazig zijn. Verwarm in een andere pan alvast de groentebouillon. Wanneer de uitjes glazig zijn, voeg je de risotto rijst toe en bak dit 1 tot 2 minuten mee. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat dit rustig inkoken.

Wanneer de wijn zo goed als verdwenen is, voegen wij een soeplepel groentebouillon toe. Dit laat je vervolgens weer inkoken. Dit herhaal je tot de groentebouillon op is of tot de risotto rijst gaar is. Blijf ondertussen regelmatig roeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Plaats de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel de rest van de olijfolie eroverheen. Grill de tomaten in de oven ongeveer 10 minuten tot ze lekker zacht zijn geworden. In een koekenpan bakken wij de pijnboompitten kort, zodat ze lekker bruin worden.

Wanneer de rijst beetgaar is, voegen wij de verse pesto toe. Kook de pesto vervolgens 1 minuut mee tot het voldoende opgewarmd is. Haal de pan vervolgens van het vuur en voeg de parmezaanse kaas toe.

Serveer de risotto met de tomaten, gegrilde pijnboompitten en wat verse basilicum.

Eet Smakelijk!

Groene Pesto Risotto met gegrilde tomaten
Groene Pesto Risotto met gegrilde tomaten

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenComfort FoodVegetarische GerechtenKerst
Deel:

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter