Risotto, altijd heerlijk! Een goede risotto heeft enkel wat tijd en liefde nodig. Deze Risotto met groene pesto en gegrilde tomaten heeft het allemaal! De risotto is lekker op smaak gebracht met de groene pesto en daarnaast grillen we tomaatjes en pijnboompitjes. Een ontzettend lekkere en welbekende combinatie. Pesto, tomaat en kaas, dat maakt elk recept toch beter?! Wij vinden van wel en zijn er helemaal gek op. Weer eens wat anders dan een traditionele risotto of de populaire risotto met champignons. Leuk voor de feestdagen of een ander gezellig etentje met jouw partner, familie en vrienden.
Gek op risotto? Wellicht is deze truffel risotto in portobello ook wat voor jou. Of ga voor deze risotto met citroen, asperges en kipfilet.
Bereiding van Risotto met groene pesto en gegrilde tomaten
Snijd de ui en de knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwarm in een hapjespan (of wokpan) de helft van de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook tot deze glazig zijn. Verwarm in een andere pan alvast de groentebouillon. Wanneer de uitjes glazig zijn, voeg je de risotto rijst toe en bak dit 1 tot 2 minuten mee. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat dit rustig inkoken.
Wanneer de wijn zo goed als verdwenen is, voegen wij een soeplepel groentebouillon toe. Dit laat je vervolgens weer inkoken. Dit herhaal je tot de groentebouillon op is of tot de risotto rijst gaar is. Blijf ondertussen regelmatig roeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Plaats de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel de rest van de olijfolie eroverheen. Grill de tomaten in de oven ongeveer 10 minuten tot ze lekker zacht zijn geworden. In een koekenpan bakken wij de pijnboompitten kort, zodat ze lekker bruin worden.
Wanneer de rijst beetgaar is, voegen wij de verse pesto toe. Je kunt de pesto van te voren al zelf maken volgens ons groene pesto recept. Kook de pesto vervolgens 1 minuut mee tot het voldoende opgewarmd is. Haal de pan vervolgens van het vuur en voeg de parmezaanse kaas toe.
Serveer de risotto met de tomaten, gegrilde pijnboompitten en wat verse basilicum.
Hallo, ik heb een vraagje over dit recept. Als ik het recept aanpas voor 7 personen dan staat er dat er 700ml wijn bij moet. Is dit niet een beetje veel? Ik maak vaker risotto en ik heb er eigenlijk nog nooit meer dan 300ml wijn bij gedaan voor dit aantal personen. Graag hoor ik jullie reactie!
Alvast bedankt.
Groeten Nadia
Hoi Nadia,
Je kan prima 300ml toevoegen aan de risotto. De receptencalculator verhoogt gewoon het aantal ingredienten per persoon. Hij houdt er dus geen rekening mee dat het misschien een beetje teveel wijn wordt. Wij raden aan om het gewoon aan te vullen met bouillon tot de rijst bijtgaar is.
Met vriendelijke groet,
Shanna, Kheira & Selma
wat hebben wij heeeeerlijk gegeten vanavond. Gaan we zeker vaker maken.
Hi Wendy,
Wat super leuk om te horen! Daar zijn wij erg blij mee:)
Groetjes, Shanna Kheira en Selma
Wat is dit ongelooflijk lekker zeg.
Ik had ooit in Italie een risotto met pesto en zalm op, daarna na proberen te maken met dit recept. De eerste keer had ik de tomaatjes weggelaten, omdat ik puur de risotto pesto en zalm wilde proeven. Dat was lekker, maar daarna heb ik het een tijd niet meer gemaakt.
Vandaag het hele recept gemaakt (+ de zalm) en het was echt veel veel veel te lekker.
Bedankt voor het recept!
Hoi Hans,
Graag gedaan! Super leuk om te horen dat dit recept in de smaak gevallen is.
Bedankt voor het compliment.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma