Recept

Groene Shakshuka met Snijbonen

Groene Shakshuka met Snijbonen
Groene Shakshuka met Snijbonen
Groene Shakshuka met Snijbonen
Groene Shakshuka met Snijbonen

Snijbonen, wij vinden ze heerlijk. Vroeger maakte onze moeder ze regelmatig voor ons klaar. Heerlijk met wat soja marinade, knoflook en uitjes. Toch maken wij ze, sinds we uit huis zijn, nog maar zelden. Jammer eigenlijk, want je kunt ze heerlijk bereiden en voorgesneden zijn de snijbonen ook nog een super snel klaar! Je kunt ze roerbakken, verwerken in stamppotjes, koken of stoven. Zelf zijn wij geen grote fan van het koken van snijbonen. Ze krijgen daardoor geen extra smaak, waardoor de groente gauw een beetje simpel en flauw wordt. Veel mensen maken ze nog op deze manier klaar en dat verklaart, wat ons betreft, waarom deze groente (nog) niet super populair is. Tijd om daar verandering in te brengen! Wij besloten daarom om, door een heerlijke groene shakshuka met snijbonen te maken, te laten zien hoe lekker snijbonen kunnen zijn.

De truc om snijbonen heerlijk klaar te maken is het stoven van de snijbonen in een heerlijke mengsel van groenten, zoals spinazie, en kruiden. Hierdoor nemen de snijbonen langzaam de kruiden in zich op en doordat ze gestoofd worden in de spinazie smaken ze niet alleen fantastisch, maar behouden ze ook nog hun bite. Daarnaast is dit een onwijs gezond recept, boordevol groente en dus vitamientjes. Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar dat is het zeker niet. Wij zouden ‘De Kokende Zussen’ niet zijn, als ook dit niet een eenvoudig klaar te maken recept is. Met een klein half uurtje staat deze lunch/ lichte avondmaal op tafel. Op deze manier kun je gemakkelijk een gezonde en verse start maken in 2021.

Bereiding van de Groene Shakshuka met Snijbonen

Pak een grote pan waar een deksel op kan.

Ter voorbereiding snijden wij als eerste de bosuitjes in ringetjes en verhitten we een beetje olie in de pan. Bak hier dan de bosuitjes kort in.

Voeg dan de spinazie à la crème toe en zet het vuur wat lager. Laat de spinazie langzaam ontdooien en breng het dan op smaak met de komijnpoeder, de paprikapoeder, de peper en het zout. Zodra de spinazie ontdooid is, voegen wij de snijbonen toe. Schep alles goed om en laat het een beetje pruttelen. Het is belangrijk dat het vuur niet al te hoog staat, zodat de snijbonen rustig in de vocht van de spinazie kunnen stoven. Hierdoor kunnen de snijbonen de kruiden goed opnemen en zachtjes garen in de smaken van de spinazie. Dit duurt ongeveer 5-8 minuutjes.

Maak nu 4 kuiltjes in het groente mengsel. Breek in ieder kuiltje een eitje. Zet de deksel op de pan en laat de eitjes in ongeveer 5 minuten stollen. Het is het lekkerste als het eiwit net gestold is en de dooier nog zacht is.

Garneer de groene shakshuka met de verse dille, de peterselie en wat chilivlokken. Eet het gerecht met verse stokbrood, pistoletjes of een pitabroodje.

Geniet er van!

Ps. Op zoek naar een lekkere toevoeging? Verkruimel er wat feta over, dat past goed bij de boontjes, eieren en dille.

Groene Shakshuka met Snijbonen
Groene Shakshuka met Snijbonen
Groene Shakshuka met Snijbonen
Groene Shakshuka met Snijbonen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische GerechtenLunch

Laat gerust een reactie achter