Recept

Zelfgemaakte Guacamole

Zelfgemaakte Guacamole
Zelfgemaakte Guacamole
Zelfgemaakte Guacamole

Guacamole, wie kent het niet. Een heerlijke avocado dip om te eten bij elk denkbaar hartig Mexicaans recept. Guacamole eten wij graag. Wanneer wij quesadilla’s of nacho’s maken, wordt er steevast deze dip gemaakt. Natuurlijk kun je guacamole kopen in de supermarkt. Echter is een verse en zelfgemaakte guacamole echt veel lekkerder en beter van smaak. Het is lekker romig, in een handomdraai gemaakt en het kost maar weinig tijd. Het zou zonde zijn als je het niet zelf zou maken. Kortom, een dikke aanrader bij bijna al onze Mexicaanse recepten. Met dit recept kunnen jullie nu ook genieten van deze overheerlijke avocado dip.

Bereiding van deze Zelfgemaakte Guacamole

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep dan met een lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil.

Snijd de rode ui en tomaten in fijne stukjes en voeg deze toe aan een kommetje. Pers dan een limoen uit en rasp een beetje schil van de limoen. Pak een rode peper en snijd deze horizontaal. Verwijder de pitjes van de peper en snijd de peper vervolgens helemaal fijn. Voeg ook de peper en de limoenrasp toe aan het kommetje met tomaat en rode ui.

Plaats dan alle ingrediënten (rode ui, tomaat, limoen, rasp, rode peper en avocado) samen de komijn en chilipoeder in een keukenmachine en mix het tot het een fijn mengsel is.

Hoppa, zelfgemaakte guacamole in een paar minuten tijd. Lekker dippen maar!

Enjoy!

Zelfgemaakte Guacamole
Zelfgemaakte Guacamole
Zelfgemaakte Guacamole

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondDips, Sauzen en Smeersels

Een Reactie

Laat gerust een reactie achter