Recept

Gyoza’s met Kimchi en Varkensgehakt

Gyoza's met Kimchi en Varkensgehakt

Ontdek een heerlijk gerecht van varkensdumplings, ook wel bekend als gyoza’s, met een vulling van smaakvolle kimchi. Deze heerlijke combinatie uit de Aziatische keuken zal je smaakpapillen verheugen en je culinaire avontuur verrijken. De gyoza’s met kimchi zijn gevuld met mals varkensvlees en bevatten een hartige mix van smaakmakers, terwijl de onderkant perfect knapperig wordt gebakken. De toevoeging van kimchi, met zijn gefermenteerde en pittige smaak, voegt een opwindende en verrassende twist toe aan elke hap. Of je nu een liefhebber bent van Aziatisch eten of op zoek bent naar een nieuwe smaakervaring, deze varkensdumplings met kimchi zullen sowieso in de smaak vallen!

Gek op kimchi? Maak dan ook onze Kimchi tosti.

Gyoza's met Kimchi en Varkensgehakt
Gyoza's met Kimchi en Varkensgehakt
Gyoza's met Kimchi en Varkensgehakt

Bereiding van Gyoza’s met Kimchi en Varkensgehakt

We beginnen door onze dumplingvellen te laten ontdooien.

Snijd de kimchi fijn en snijd ook de bosui in dunne ringetjes. Hak ook de knoflook fijn.

Mix het half-om-half gehakt met de bosui, kimchi en knoflook. Breng het vervolgens op smaak met witte peper, sojasaus en sesamolie. Meng alles nogmaals goed met elkaar.

Vullen van de kimchi gyoza’s

Voor je de gyoza’s gaat vullen, plaats je een bakje met koud water naast de kom met het groentemengsel.

Leg een vel in de palm van je hand. Plaats een theelepel van het varkensgehakt-mengsel in het dumpling vel. Maak met water de rand van het vel nat met je vinger. Plaats je duim op het mengsel en duw met je andere hand de uiteindes van de gyoza dicht. Nu vouwen we hem dicht door de bovenkant telkens een beetje dubbel te vouwen en vervolgens weer dicht te duwen. Hierdoor krijg je het halve maan effect.

Herhaal de handeling tot alle gyoza’s gevuld zijn.

Deze gyoza’s kun je ongekookt bewaren in de vriezer.

Voor het bakken van de dumplings, maken wij een slurry van maizena. Meng de maizena met enkele eetlepels water tot het een slappe slurry wordt. Dip vervolgens de dumplings in de maizena slurry en daarna in sesamzaadjes om een perfecte sesamzaadjes bodem te krijgen.

Verwarm vervolgens 2 eetlepels olie in de pan en plaats de dumplings in de pan. Bak de onderkant van de dumplings goudbruin. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten. Wanneer ze goudbruin zijn, voegen wij ongeveer 60 ml water toe aan de pan, doen wij de deksel op de pan en stomen wij de dumplings tot de vulling gaar is en het water verdwenen is. Dit duurt ongeveer 6-8 minuten. Herhaal deze stappen tot alle gyoza’s gebakken zijn.

Serveer met de overgebleven bosuitjes en sojasaus!

Geniet ervan!

Varkensdumplings met Kimchi
Varkensdumplings met Kimchi

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenVoor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter