Recept

Halloumi Bites met Sesamzaadjes

Tot twee jaar geleden hadden wij er nog nooit van gehoord, maar nu eten wij deze heerlijke halloumi maar al te graag. De Cypriotische geitenkaas is perfect om te grillen, smelt niet en krijgt een lekker knapperig korstje. Heerlijk! Daarom leent deze kaas zich voor verschillende lekkere gerechten, zoals deze lekkere halloumi bites met sesamzaadjes. Heerlijk met sweet chilisaus en als hapje op een feestje.

Bereiding van de Halloumi Bites

Zet de oven alvast aan op 175 graden,

Snijd de halloumi in blokjes. Zet dan 3 bakjes klaar. Vul een bakje met de bloem, een ander bakje met de sesamzaadjes en klop in het laatste bakje het eitje los.

Haal dan de blokjes halloumi één voor één eerst door de bloem, vervolgens door het ei en dan door de sesamzaadjes. Zorg ervoor dat de blokjes volledig bedekt zijn door de sesamzaadjes.

Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier de stukjes halloumi op. Plaats dan de bakplaat in de oven en bak deze lekkere hapjes in 20 minuten af.

Plaats alle stukjes op een bordje en serveer het samen met een schaaltje met sweet chilisaus.

Dat wordt smullen!

Op zoek naar meer recepten met Halloumi? Wij hebben ook nog een heerlijke watermeloen salade met deze kaas en goedgevulde fajita’s met halloumi en paprika.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelTapas

Laat gerust een reactie achter