Zin in een heerlijke, vegetarische maaltijd die snel op tafel staat? Dan zit je met deze halloumi traybake met gegrilde groente helemaal goed. Deze traybake is volledig vegetarisch en ligt vol met groentes zoals paprika, rode ui, courgette en aubergine. Ook hebben we zoete aardappel toegevoegd. De maaltijd is ook nog eens koolhydraatarm. Het mooie van een traybake is dat de maaltijd makkelijk voor te bereiden is maar ook op de avond zelf snel klaar is. De groente hoeft in dit geval enkel gesneden en gekruid te worden en vervolgens hoppa alles in de oven. Heerlijk voor een doordeweekse dag.
De eiwitten in dit recept komen van de heerlijke halloumi. Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische kaas. Het wordt gemaakt van geiten- en schapenmelk en heeft van nature een zoute smaak, die wat weg heeft van feta. Tegenwoordig wordt er vaak ook koemelk aan toegevoegd. De kaas heeft sinds vorig jaar een beschermende oorsprongsbenaming. Dit betekent dat bijv. net zoals Parmezaanse kaas alleen uit de regio Parma mag komen, mag deze kaas alleen uit een speciale regio in Cyprus komen.
Bereiding van de Halloumi Traybake met Gegrilde Groente
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Terwijl de oven aan het voorverwarmen is, maken wij alvast de traybake klaar. Schil de zoete aardappel en snijd het in kleine blokjes. Snijd de paprika in kleine stukken en de rode ui in partjes. Snijd ook de aubergine in blokjes.
Maak de saus door de olijfolie te mengen met de harissa en de honing. Dit zal geen egale saus worden, maar dat is niet erg. Meng de zoete aardappel, paprika, rode ui en aubergine met de helft van de saus. Verspreid het over de bakplaat en plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak het ongeveer 20 minuten.
Snijd de courgette in halve plakken en de halloumi in plakjes. Meng de courgette en de halloumi met de rest van de saus. Voeg de courgette en de halloumi toe aan de traybake na de 20 minuten. Bak het de laatste 10 minuten nog mee.
Top het eventueel af met wat verse peterselie!
Hoi hoi,
Allereerst complimenten, allemaal heerlijke recepten. Het valt me alleen op dat jullie recepten met Halloumi als vegetarisch beschrijven. Halloumi wordt oa gemaakt van stremsel afkomstig uit de magen van kalfjes. Een echte vegetariër zal dit niet eten behalve als het om vegetarische halloumi gaat. Deze is helaas erg moeilijk te krijgen In Nederland.
Hi Jacqueline,
Wat goed dat je dit je aangeeft, wij zullen hier beter opletten.
Bedankt!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma