Recept

Hamburger met Brie en Truffelmayonaise

Hamburger met Brie en Truffelmayonaise
Hamburger met Brie en Truffelmayonaise

Dit recept is de ultieme guilty pleasure van de zomer. Een geweldige hamburger met brie en truffelmayonaise. Klinkt dat niet geweldig. Naast de kaas en truffel zit er ook nog wat gebakken uitjes en spek op de burger. Alles wat een burger lekker maakt. Gezond is de burger natuurlijk niet maar af en toe moet dat natuurlijk ook kunnen. Deze hamburger wil je namelijk zeker niet overslaan. Hij is heerlijk te combineren met patatjes of een salade. Ook kun je deze burger prima tijdens een barbecue avondje maken.

Het maken van Hamburger met Brie en Truffelmayonaise

Zet de oven op de grill stand en snijd de broodjes open en bak de broodjes, met de opengesneden kanten, eventjes op grill stand zodat het allemaal lekker knapperig wordt.

Snijd de uien in halve ringen.

Nu gaat het echte werk beginnen. Verwarm een koekenpan en bak hier de mager gerookte spek in tot dat deze lekker knapperig zijn. Daarna bakken wij de uienringen in dezelfde pan tot ze lekker zacht en bruin zijn. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe, mocht je wat meer vet nodig hebben om in te bakken.

Pak een andere pan en verwarm hier wat roomboter of olijfolie in. Bak dan de hamburgers aan volgens de instructies van de verpakking. Wanneer je de hamburgers hebt omgedraaid om de andere kant te bakken, leg je twee plakjes brie op elke hamburger. Deze zal dan lekker mee smelten tijdens het bakproces.

Haal de broodjes uit de oven en smeer beide opengesneden kanten in met een beetje truffelmayonaise. Beleg dan de onderste helft van het broodje met een beetje sla. Schep hier vervolgens de uien boven op. Plaats de hamburger met brie op de uien en verdeel hier vervolgens de krokante spek over. Maak de hamburger af door de bovenste helft van het broodje er op te plaatsen.

Nu kun je genieten van deze overheerlijke, fantastische hamburger!

Eet Smakelijk!

Liever een meer ‘gezondere’ hamburger? Ga dan voor onze koolhydraat arme Portobello Cheeseburger.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenBarbecue

Laat gerust een reactie achter