Recept

Zelfgemaakte Hamburgersaus

Hamburgersaus

Een lekker broodje hamburger gaat er altijd wel in. Zeker tijdens de zomer, wanneer de barbecue weer aan gaat, is de hamburger een vaste klant op het menu. Deze zelfgemaakte hamburgersaus is dan ook zeker iets wat we regelmatig maken. Hij is zó lekker dat je er geen genoeg van kan krijgen. Hij zit vol smaak, is lekker romig, fris met een beetje pit tegelijk. Perfect voor op een heerlijk broodje hamburger!

Zelf sauzen maken is eigenlijk erg makkelijk en veel smakelijker dan de kant-en-klare tubes. Het is een kwestie van het mengen van de juiste ingrediënten.

Bereiding van de Zelfgemaakte Hamburgersaus

Snipper een rode ui fijn. Meng de witte azijn, ketchup, barbecuesaus en mayonaise met elkaar en voeg hier de fijngesneden uitjes aan toe. Meng dan de kruiden (cayennepeper, paprikapoeder, peper, knoflookpoeder en zout) door de saus. Roer alles goed door elkaar en klaar is de saus!

De saus kun je ongeveer 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Dit komt door het gebruik van de verse ui door de saus. Je kunt ook de saus zonder ui maken, en het uitje bij gebruik toevoegen, dan kun je hem een weekje bewaren.

Nu hoef je alleen nog maar een sappige hamburger te grillen en dan kun je genieten van deze saus!

Enjoy!

Op zoek naar heerlijke hamburger recepten? Deze hamburger met oude kaas en spek is heerlijk en zal goed bij deze saus passen.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Dips, Sauzen en Smeersels