Een lekker broodje hamburger gaat er altijd wel in. Zeker tijdens de zomer, wanneer de barbecue weer aan gaat, is de hamburger een vaste klant op het menu. Deze zelfgemaakte hamburgersaus is dan ook zeker iets wat we regelmatig maken. Hij is zó lekker dat je er geen genoeg van kan krijgen. Hij zit vol smaak, is lekker romig, fris met een beetje pit tegelijk. Perfect voor op een heerlijk broodje hamburger!
Zelf sauzen maken is eigenlijk erg makkelijk en veel smakelijker dan de kant-en-klare tubes. Het is een kwestie van het mengen van de juiste ingrediënten.
Bereiding van de Zelfgemaakte Hamburgersaus
Snipper een rode ui fijn. Meng de witte azijn, ketchup, barbecuesaus en mayonaise met elkaar en voeg hier de fijngesneden uitjes aan toe. Meng dan de kruiden (cayennepeper, paprikapoeder, peper, knoflookpoeder en zout) door de saus. Roer alles goed door elkaar en klaar is de saus!
De saus kun je ongeveer 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Dit komt door het gebruik van de verse ui door de saus. Je kunt ook de saus zonder ui maken, en het uitje bij gebruik toevoegen, dan kun je hem een weekje bewaren.
Nu hoef je alleen nog maar een sappige hamburger te grillen en dan kun je genieten van deze saus!
Enjoy!
Op zoek naar heerlijke hamburger recepten? Deze hamburger met oude kaas en spek is heerlijk en zal goed bij deze saus passen.
heb de hamburgersaus gemaakt had alleen geen wijn azijn dus appelazijn maar gedaan en gewoon uitje prima sausje
Hi Teun!
Dat kan inderdaad ook. Appelazijn wordt ook vaak gebruikt bij sauzen en marinades dus goede keuze!
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Prima sausje, heb recept letterlijk gevolgd!
Hmmm smaakt naar meer zussen, heerlijk! Ik had geen mayo in huis dus heb ik die vervangen door appelmoes. Lekker recept!
Hi Hannes,
Wat fijn dat het goed gesmaakt heeft, wij vinden deze saus ook ontzettend lekker.
“Zeker in de zomer krijgen we er genoeg van”……moet dit niet zijn “krijgen we er géén genoeg van”? 🙂
Overigens lijkt me dit een lekkere saus!
Hi Huib,
Je hebt helemaal gelijk! We passen het gelijk aan 🙂
De saus is zeker ontzettend lekker!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hallo! Welke mayonaise gebruiken jullie?
Hoi Kristel,
Excuses voor de late reactie maar wij gebruiken vaak Zaanse mayonaise.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hi! Via Google kwam ik op dit recept. Ik heb dit gemaakt en mijn man bleef maar herhalen hoe lekker hij de saus vond. Dus complimenten gaan naar jullie!
Groetjes,
Mientje
Hoi Mientje,
Wat een compliment. Wij zijn blij dat de saus goed in de smaak valt bij jullie!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hallo. Bedankt voor het recept. Als ik de uitjes eruit laat hoe lang kan je de saus dan bewaren?
Thanks
Hi Shirley,
Wellicht kun je de saus dan een weekje bewaren in de koelkast. Zelf hebben wij het nog niet zonder uitjes geprobeerd.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Heerlijke saus, ik vervang enkel de ketchup door tomatenpuree, hierdoor kan je de saus ook langer bewaren. Ik gebruik meestal ook sjalotjes, geeft een diepere smaak en iets meer pit, maar dat is natuurlijk een persoonlijke smaak.
Phoah wat lekker. Ik deed mijn hamburgers altijd met mayo maar begon een beetje saai te worden. Deze saus brengt hem naar de next level, echt genoten dankjewel.
Hoi Kevin,
Wat leuk om te horen! Fijn dat het gesmaakt heeft, dit is ook onze favoriete hamburgersaus 🙂
Groetjes Shanna, Kheira en Selma