Eclairs hoeven niet altijd zoet te zijn. Dat laten wij wel zien met deze overheerlijke hartige eclairs met zalm en roomkaas. Ze zien er geweldig uit en zijn super leuk voor een uitgebreide brunch of high tea.
Je zou ook een dubbele portie soezendeeg kunnen maken. De ene helft vul je dan hartig en den andere helft met een zoete vulling zoals deze eclairs met frambozen. Zo biedt jij tijdens de brunch beide varianten aan. Voor ieder wat wils.
Bereiding van de Eclairs
Verwarm de oven op 210 graden. Begin met het maken van het soezendeeg. Soezendeeg is een kookdeeg, dat betekend dat je het deeg blijft koken in een pan tot het gaar is.
Gebruik een pan met een dikke bodem. Zeef de bloem in een kom en zet het apart. Op deze manier heeft het deeg meer succes om te slagen. Doe de melk, het water en de boter in de pan. Laat op middelhoog vuur de boter smelten. Voeg dan in één keer de bloem toe en blijf roeren tot het deeg, als een bal, samenhangend wordt. Wanneer je het deeg ziet rijzen is het gaar.
Haal de pan van het vuur en schep het deeg in een kom. Voeg één voor één de eieren toe en roer het deeg tot de eieren helemaal in het beslag zijn opgenomen. Soms ziet het er een beetje raar uit, maar gewoon door roeren en geloof dat het een goed beslag wordt. Schep het beslag in een spuitzak en gebruik een spuitmondje of knip er een puntje vanaf.
Pak een bakplaat bekleed met bakpapier en spuit strepen van ongeveer 5 cm. Wanneer je de spuitzak omhoog haalt, haal het dan even terug naar het midden van de eclair, zodat de eclairs mooi rond zijn aan beide uiteinden. Eventueel kan je met een beetje water eventuele bobbels terug duwen en de strepen egaal maken. Smelt een klein beetje boter en smeer de eclairs in met boter. Bak de eclairs in 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat ze vervolgens ook afkoelen in de oven, anders heb je de kans dat ze instorten.
Vullen van de Eclairs
Snijd de eclairs in de lengte doormidden. Smeer de eclairs in met roomkaas en plaats er zalm bovenop. Versier de eclairs met dille en voilà. Een heerlijke hartige eclair.