Hartige Taart met Courgette, Gekarameliseerde Ui en Parmezaanse Kaas

Hartige Taart met Courgette, Gekarameliseerde ui en Parmezaanse kaas

Deze hartige taart met courgette, gekarameliseerde ui en parmezaanse kaas zit bomvol groente en is echt overheerlijk! Het is lekker om te eten als een lunch (met wat meer personen) of als avondeten.

Bereiding van Hartige taart met Courgette

Voordat wij beginnen plaatsen wij eerst een koud glas water in de koelkast, zodat het goed koud kan worden. Na ongeveer een half uur mengen wij in een grote kom de bloem, zout en kristalsuiker. Snijd de koude boter in kleine stukjes en meng het tussen je vingers met het droge mengsel. Voeg eetlepel voor eetlepel water toe tot het een deegbal vormt. Maak het plat en rond en plaats het, in plastic folie, in de koelkast, minimaal 1 uur.

Je kan de taartdeeg ook maken in een grote foodprocessor. Dit is handig als je van plan bent meerdere taarten te maken of als je geen zin hebt om je handen vies te maken.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en plaats het deeg op een bakplaat met bakpapier in de koelkast.

Snijd de uien in halve ringen en de courgette in dunne plakken. Meng de courgette plakjes met wat citroensap. Plaats een koekenpan op het vuur met olijfolie. Verhit de olijfolie goed en bak dan de uien tot ze bruin en zacht zijn. Verspreid de uien over de bodem, houdt wel genoeg ruimte aan de zijkanten over om straks om te vouwen. Plaats de courgette, in een rond patroon, op de taart en maak er minimaal 2 lagen van. Vouw het deeg naar binnen en smeer het in met een geklopt ei. Op de rand kan je of wat sesamzaad of wat parmezaanse kaas strooien.

Bak de hartige taart met courgette in het midden van de oven in 45-50 min goudbruin en gaar. Laat het zo’n 20 minuten afkoelen voordat je het serveert.

Trek in een andere hartige taart? Kijk dan op deze pagina.

Hartige Taart met Courgette, Gekarameliseerde ui en Parmezaanse kaas
Hartige Taart met Courgette, Gekarameliseerde ui en Parmezaanse kaas

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Comfort FoodQuiches & PlaattaartenVegetarisch
Deel:

Laat gerust een reactie achter