Hartige taart met paddenstoelen, tijm & Zwitserse gruyere

Hartige taart met champignons, tijm & mozzarella

Deze hartige taart met paddenstoelen is heerlijk om te eten als lunch of avondeten. Bomvol groenten en redelijk gezond, afhankelijk van hoeveel kaas je gebruikt!

Bereiding van Hartige taart met paddenstoelen

Voordat wij beginnen plaatsen wij eerst een koud glas water in de koelkast, zodat het goed koud kan worden. Na ongeveer een half uur mengen wij in een grote kom de bloem, zout en kristalsuiker. Snijd de koude boter in kleine stukjes en meng het tussen je vingers met het droge mengsel. Voeg eetlepel voor eetlepel water toe tot een deegbal vormt. Maak het plat en rond en plaats het, in plastic folie, in de koelkast, minimaal 1 uur.

Je kan de taartdeeg ook maken in een grote foodprocessor. Dit is handig als je van plan bent meerdere taarten te maken of als je geen zin hebt om je handen vies te maken.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en plaats het deeg op een bakplaat met bakpapier in de koelkast.

Snijd de uien in halve ringen en scheur de paddenstoelen in grove stukken. Verhit de helft olijfolie goed voordat je de uien in de pan doet. Bak de uien tot ze bruin van kleur zijn. In een andere pan verhit je de andere helft van de olijfolie met de boter en bak je de paddenstoelen in twee keer goudbruin en gaar. Als je de pan te vol stopt met de paddenstoelen worden zij niet mooi bruin. Rasp de Zwitserse Gruyère. Plaats de paddenstoelen in het midden van de taart en vouw de randen om. Smeer de rand in met geklopt ei en strooi over de rand en over de paddenstoelen de Zwitserse Gruyère.

Bak de hartige taart met paddenstoelen, tijm & Zwitserse Gruyère in het midden van de oven in 45-50 min goudbruin en gaar. Laat het zo’n 20 minuten afkoelen voor serveren.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:
Deel:

Laat gerust een reactie achter