Recept

Hartjes Pizza

Hartjes Pizza
Hartjes Pizza

Liefde gaat door de maag! Deze hartjes pizza is echt ideaal om te maken als je iets speciaals te vieren hebt. Bijvoorbeeld als diner tijdens Valentijnsdag of om je moeder te verrassen tijdens Moedersdag. Onze liefde voor pizza hebben wij nooit onder stoelen of banken gestoken. Onze vriendjes kunnen de plank niet misslaan bij ons tijdens 14-feb en wij niet bij onze moeder op haar ‘dag’. Eerst samen je pizza maken en vervolgens samen de pizza opeten. Super leuk idee toch?! Succes gegarandeerd

Bereiding

Wij kochten voor dit recept een kant en klare verpakking verse pizzadeeg. Dit product is verkrijgbaar van verschillende merken zoals Tante Fanny, Danerol of het AH huismerk en je kunt het gewoon in de supermarkt kopen. Het verse pizzadeeg komt vaak ook met een potje tomatensaus wat dit recept nog makkelijker maakt om te maken. Wij hebben die van Tante Fanny gebruikt.

Begin met het uitrollen van het pizzadeeg. Steek met een hartjesvorm, zoveel mogelijk, harten uit het deeg. Maak van het overgebleven pizzadeeg opnieuw een bol en rol deze weer uit. Steek ook hier harten uit. De hoeveelheid harten die uitgestoken kunnen worden hangt af van de grootte van de vorm.

Leg de harten op een bakplaat met bakpapier en  besmeer ze met de tomatensaus. Strooi daarna de geraspte pizzakaas eroverheen en dan kan het beleggen van de pizza beginnen. Wij zijn zelf gek op vlees en groente door elkaar en bekleedden onze pizza’s met champignons, ui, ham en/of salami. Het leuke van zelf pizza’s maken is dat iedereen zijn eigen pizza kan samenstellen met de ingrediënten die zij lekker vinden.

Nu de pizza’s belegd zijn, kunnen ze afbakken in de oven. Op de verpakking zal de oventijd staan, waarschijnlijk is dit ongeveer de 20 minuten. Nog even wachten dus voordat je deze heerlijke zelf belegde pizza’s kunt opeten. 

Geniet ervan!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPizza & Flammkuchen

Laat gerust een reactie achter