
Hasselback potato is een smaakvolle en indrukwekkende variant op de gebakken aardappelen. Dankzij de dunne inkepingen, die tijdens het bakken uitwaaieren, worden de aardappelen knapperig aan de buitenkant en zacht vanbinnen. Dit Zweedse gerecht, uit de 1700, is eenvoudig te maken en kan naar smaak worden aangevuld met kruiden, kaas of boter, waardoor het een veelzijdig bijgerecht is voor elke maaltijd. Het is crispy, zacht en goed gekruid. Heerlijk met een stukje vlees of vis en een salade.
Voorbereiding
Voordat je begint met dit recept is het handig om de kruidenboter al te hebben gemaakt of een lekkere kruidenboter te hebben gekocht in de supermarkt!
Bereiding van de Hasselback Potato
Verwarm de oven voor op 200 graden.
We beginnen met het schoon schrobben van de aardappelen. Snijd de aardappel met een scherp mesje in dunne plakjes maar snijd de plakjes niet af. Stop ongeveer een halve tot één centimeter vanaf de onderkant. Plaats de aardappels in een ovenschaal. Pak de kruidenboter en leg blokjes van de kruidenboter op de aardappels en strooi een snufje zout over de aardappelen heen.
Plaats de aardappels in de oven en bak ze ongeveer 45 minuten. Wanneer de aardappels bijna klaar zijn, strooi dan Parmezaanse kaas over de aardappelen heen. Laat ze even afkoelen en serveer het 🙂
Njuta av din måltid!


