Hassleback Potato

Hassleback Potato

De Hassleback Potato is eigenlijk een Zweedse creatie en werd voor het eerst geserveerd rond 1700. Doordat men het zo lekker vond is het recept de hele wereld over gegaan. Het is crispy, zacht en goed gekruid. Heerlijk met een stukje vlees of vis en een salade.

Voorbereiding

Voordat je begint met dit recept is het handig om de kruidenboter al te hebben gemaakt of een lekkere kruidenboter te hebben gekocht in de supermarkt!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

We beginnen met het schoon schrobben van de aardappelen. Snijd de aardappel met een scherp mesje in dunne plakjes maar snijd de plakjes niet af. Stop ongeveer een halve tot één centimeter vanaf de onderkant. Plaats de aardappels in een ovenschaal. Pak de kruidenboter en leg blokjes van de kruidenboter op de aardappels en strooi een snufje zout over de aardappelen heen.

Plaats de aardappels in de oven en bak ze ongeveer 45 minuten. Wanneer de aardappels bijna klaar zijn, strooi dan Parmezaanse kaas over de aardappelen heen. Laat ze even afkoelen en serveer het 🙂

Njuta av din måltid!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsBijgerechtenKerst
Deel:

Laat gerust een reactie achter