Ontbijten met koekjes, dat wil iedereen toch wel. Nu kan dit ook met deze heerlijke havermout koekjes met chocolate chips! De koekjes worden gemaakt met havervlokken, banaan en pindakaas (natuurlijk kun je ook een andere notenboter gebruiken, zoals cashewboter of hazelnootboter). Samen met de chocolate chips heb je dus slechts 5 ingrediënten nodig om in 20 minuten een heerlijke portie koekjes te bakken. Door de vezels van de havervlokken en banaan dienen de koekjes perfect als snel ontbijtje. Ook zijn ze heerlijk om als tussendoortje te eten. Ze vullen namelijk goed en zijn gezond. Op deze manier geniet je van een zoete snack zonder kilo’s suiker binnen te werken. Ideaal toch! Dat vinden wij ook en daarom delen wij maar al te graag het recept nu.
De koekjes zijn een paar dagen goed in een luchtdichte verpakking.
Bereiding van de Havermout Koekjes
Dit recept is super makkelijk. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Prak met een vork de de bananen fijn. Mix de bananen met de pindakaas tot het goed gemengd is. Wij hebben de koekjes gemaakt met 100% pindakaas met stukjes pinda. Vervolgens voegen wij het zout en de havervlokken toen en meng het goed. Als laatste spatelen wij de chocolate chips erdoorheen.
Maak er ongeveer 8-9 koekjes van. Bak de koekjes in het midden van de oven voor 12 minuten en laat ze goed afkoelen op de bakplaat.
Enjoy!
Nog meer gezonde ontbijtjes? Ga bijvoorbeeld voor onze bananenmuffins of zelfs een heel bananenbrood. Erg lekker en voedzaam!