Recept

Havermout met Gekarameliseerde Banaan

Havermout met Gekarameliseerde Banaan
Havermout met Gekarameliseerde Banaan
Havermout met Gekarameliseerde Banaan

Dit kommetje havermout met gekarameliseerde banaan is een heerlijk en snel ontbijtje, waarmee je uren vooruit kan. Het is een simpel recept en het kan met een kwartiert op tafel staan. Zo ben je in de ochtend niet lang bezig voor een lekker ontbijtje. Ook is het nog eens gezond, op dat kleine beetje suiker van de banaan (zorgt voor karamelisering) na dan. Verder zitten er geen toegevoegde suikers in de havermout en wordt de smaak bepaald door de banaan en kaneel. Havermout is onwijs voedzaam en is daarom een goede basis voor het starten van jouw dag!

Zin in een andere smaken combinatie? Maak dan deze overnight oats met chocolade en bosbessen.

Bereiding van de Havermout met Gekarameliseerde Banaan

In een steelpan doen wij de amandelmelk, het water, de havervlokken en het beetje kaneel. Snijd de banaan door de helft. Snijd dan de ene helft van de banaan in kleine stukjes en de andere helft van de banaan snijd je door de lengte. De kleine stukjes banaan voeg je toe aan de steelpan.

Zet de pan op middelhoog vuur en kook de havervlokken tot het water en de amandelmelk volledig is opgenomen in de havervlokken. Dit duurt ongeveer 6-10 minuten.

Hierna kan de havermout in een kom worden gedaan. Plaats bovenop de twee stukken banaan, die door de lengte zijn gesneden. Strooi hier vervolgens de donkere basterdsuiker overheen en met een crème brûlée brander laten wij de donkere basterdsuiker smelten en karameliseren.

Strooi wat grof gehakte pecannoten over de havermout en banaan heen en je hebt een heerlijk voedzaam ontbijt.

Eet Smakelijk!

Havermout met Gekarameliseerde Banaan
Havermout met Gekarameliseerde Banaan
Havermout met Gekarameliseerde Banaan
Havermout met Gekarameliseerde Banaan

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Ontbijt

Laat gerust een reactie achter