Deze Havermoutcake met Appel en Abrikoos is perfect voor een snel ontbijtje. Ontbijten met havermout is natuurlijk erg gezond en op deze manier ook nog eens erg lekker. De cake is compact en vol van smaak door middel van de appel, abrikoos en pecannoten.
Je kunt deze havermoutcake al de avond van te voren of zelfs aan het begin van de week klaar maken. Bewaar de cake in luchtdichte trommel en dan kun je hier zeker nog 2-3 dagen van genieten.
Bereiding van Havermoutcake met Appel en Abrikoos
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Prak de bananen helemaal fijn in een grote kom. Voeg dan de twee eieren toe en meng beide ingrediënten. Weeg de bloem en havermout af en voeg deze toe aan de kom met banaan en ei. Strooi dan ook de kaneel en bakpoeder in de kom. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Snijd de appel en gedroogde abrikozen in stukjes. Voeg deze samen met de pecannoten toe aan het havermout mengsel.
Bekleed dan een bakblik met bakpapier en giet het beslag in de bakvorm.
Bak dit onwijs lekkere ontbijt vervolgens 40 minuten in de oven. Laat de cake goed afkoelen, voordat je deze in een luchtdichte trommel bewaard.
Welke maat bakblik is er gebruikt?
Hi Nathalie, onze bakblik is 20x20cm.
Succes met het maken van dit recept:)
Groetjes Shanna, Kheira en Selma