Havermoutcake met Appel en Abrikoos

Havermoutcake met Appel en Abrikoos

Deze Havermoutcake met Appel en Abrikoos is perfect voor een snel ontbijtje. Ontbijten met havermout is natuurlijk erg gezond en op deze manier ook nog eens erg lekker. De cake is compact en vol van smaak door middel van de appel, abrikoos en pecannoten.

Je kunt deze havermoutcake al de avond van te voren of zelfs aan het begin van de week klaar maken. Bewaar de cake in luchtdichte trommel en dan kun je hier zeker nog 2-3 dagen van genieten.

Bereiding van Havermoutcake met Appel en Abrikoos

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Prak de bananen helemaal fijn in een grote kom. Voeg dan de twee eieren toe en meng beide ingrediënten. Weeg de bloem en havermout af en voeg deze toe aan de kom met banaan en ei. Strooi dan ook de kaneel en bakpoeder in de kom. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Snijd de appel en gedroogde abrikozen in stukjes. Voeg deze samen met de pecannoten toe aan het havermout mengsel.

Bekleed dan een bakblik met bakpapier en giet het beslag in de bakvorm.

Bak deze onwijs lekker ontbijt vervolgens 40 minuten lang in de oven. Laat de cake goed afkoelen voordat je deze in een luchtdichte trommel bewaard.

Havermoutcake met Appel en Abrikoos

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondOntbijtTussendoortje
Deel:

2 reacties op “Havermoutcake met Appel en Abrikoos”

Laat gerust een reactie achter