Recept

Haverrepen met Aardbeienjam

Haverrepen met Aardbeienjam

Bij een gezonde levensstijl hoort ook zeker een gezond tussendoortje. Zeker nu wij steeds gezonder gaan eten, vooral doordeweeks, zijn wij op zoek naar snacks, die zowel lekker als gezond zijn om de zoete trek te stillen. Daarom maakten wij deze heerlijke haverrepen met aardbeienjam. Zoetig, gezond en vullend. Ook zijn ze makkelijk om te maken. Perfect om een stukje mee te nemen naar werk of voor bij de koffie en thee.

Voor dit recept hebben wij gebruik gemaakt van jam die minder suiker bevat. Verder vind je hier geen suiker in terug. Wil je toch iets meer zoet, dan raden wij jullie aan om gewone jam te gebruiken.

Bereiding van Haverrepen met Aardbeienjam

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en spray het in met bakspray. De bakvorm die wij gebruiken heeft de afmeting 27cm x 20cm.

Plaats de lijnzaad en 125 gram van de havervlokken in een blender een maal het tot een fijn meel.

Mix de overige havervlokken met de havermeel/lijnzaadmeel, een snuf zout, een rijpe banaan, water en de kokosolie.

Plaats de helft van het havervlokken-mengsel in de bakvorm. Druk het goed aan. Verdeel de aardbeienjam over het havervlokken-mengsel en strooi de andere helft van het havervlokken-mengsel over de aardbeien jam heen.

Plaats de bakvorm in de oven gedurende een half uur en laat het vervolgens goed afkoelen. Plaats het in de koelkast tot het volledig is opgesteven. Hoe langer, hoe beter.

Snijd het vervolgens in stukken.

Geniet ervan!

Meer gezonde tussendoortjes? Wij hebben ook heerlijke snackrepen gemaakt met pinda’s. Die kun je hiervinden. Ook zijn deze bananenmuffinseen lekkere gezonde snack, die goed vult.

Haverrepen met Aardbeienjam
Haverrepen met Aardbeienjam
Haverrepen met Aardbeienjam

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Gezonde Tussendoortjes

Laat gerust een reactie achter