Recept

Frittata met Pompoen, Spinazie en Feta

Wij genieten altijd van pompoen. Heerlijk om te roosteren, voor in een curry of in dit geval in een lekkere lunch. Deze frittata met pompoen is goed gevuld met spinazie, rode ui en feta. Een winterrecept met een volle smaak. Het is een goed en gezond alternatief is als lunch.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voor dit gerecht heb je pompoen nodig in blokjes. Bij de Albert Heijn kun je dit voorgesneden kopen. Anders kun je een flespompoen kopen en deze schillen en in stukjes snijden.

Tip! Als je de pompoen zelf gaat schillen en snijden. Verwarm hem eerst dan een minuutje in de oven.

Bereiding van de Frittata met Pompoen

Pak een koekenpan en bak daarin de pompoenblokjes met een beetje olie. Na 5 minuten bakken, voeg je de spinazie toe. Bak alles totdat de spinazie geslonken is. Doe de pompoenblokjes en spinazie in de ovenschaal. Snijd dan de rode ui in stukjes en voeg deze toe aan de spinazie en pompoen.

Klop de drie eieren los en breng ze op smaak met een snuf peper en zout. Giet dan de eieren over de groente in de ovenschaal. Kruimel de feta hier vervolgens over heen. Zet dan de ovenschaal in de oven en bak de frittata 25-30 minuten.

Na een half uurtje kun je genieten van een heerlijke vegetarisch ovenschotel vol smaak en groente. Ideaal als lunch of als een lichte avond maaltijd met een broodje.

Eet smakelijk!

Frittata met Pompoen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondLunch

Laat gerust een reactie achter