Recept

Hertenbiefstuk met Rode Portjus

Hertenbiefstuk met Rode Portjus
Hertenbiefstuk met Rode Portjus

Shanna’s all time favorite: Hertenbiefstuk! Wild is altijd feestelijk en zeker met een mooie rode portjus. Als er één gerecht perfect is voor een feestelijk diner, dan is het dit hoofdgerecht wel. Hertenbiefstuk is niet het goedkoopste stukje vlees, maar met kerst mag het allemaal wel iets luxueuzer! Lekker mals én met een feestelijke jus.

Voorbereiding

Haal de stukjes vlees ongeveer een half uur van te voren uit de koelkast, Leg ze naast elkaar op een bordje, zodat ze goed op temperatuur komen.

Bereiding

Begin met de portjus. Breng de wildfond met de rode port in een steelpannetje aan de kook. Voeg dan de takjes tijm toe en laat dit ongeveer 8 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met wat peper en zout en zet het vuur dan op een middelhoog vuurtje.

Zet een pan met water op het vuur en kook de spruiten ongeveer 10 minuten tot dat ze gaar zijn. Na het koken afspoelen met koud water.

We gaan nu de stukjes hertenbiefstuk bakken. Verhit in een koekenpan een beetje boter en voeg de stukjes biefstuk toe als de boter mooi goudbruin wordt. Bak de biefstuk ongeveer 4 minuten lang, elke kant 2 minuten. Let op, prik niet met een vork in het vlees. Hierdoor zullen de vlees sappen uit het vlees verdwijnen waardoor de biefstuk gauw droog wordt. Wanneer de biefstuk gebakken is, laat het dan ongeveer 5 minuten rusten op een bord. Verpak het vlees met wat aluminiumfolie om het warm te houden.

Maak de jus af met 50 gram ijskoude roomboter. Om de roomboter extra koud te krijgen kun je deze even in de vriezer leggen. Haal de hete jus van het vuur en roer hier langzaam de boter doorheen. Hierdoor word de saus wat dikker en romiger.

Nu alle onderdelen klaar zijn is het tijd om het bord op te maken. Halveer de spruitjes en leg deze in het midden van het bord. Plaats hierover de hertenbiefstuk en maak het gerecht af met een juslepel de rode port jus.

Dit gerecht is heerlijk in combinatie met onze aardappelgratin of knapperige aardappeltjes.

Geniet van dit feestelijke gerecht!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter