Kheira is écht gek op een goed zelfgemaakte knoflookbrood. Voor lekker stuk knoflookbrood kun je haar echt ‘s nachts wakker maken. Dit recept is daarom ook groot favoriet bij ons thuis. Wat ons betreft het recept voor het ultieme knoflookbrood! Binnen een half uur heb je een heerlijk stuk brood voor bij de soep of lekker als voorgerechtje. Het is super makkelijk te maken en in ruil daarvoor heb je een heerlijk brood dat je met je vrienden en familie kan delen of je kan het allemaal lekker voor jezelf bewaren!
Bereiding van het zelfgemaakte knoflookbrood
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Begin met het fijnsnijden van de knoflookteentjes. Snijd de knoflook teentjes zeer fijn met een extra scherp mes. Zorg ervoor dat er geen grove stukken knoflook meer zijn. Snijd vervolgens de peterselie fijn.
Smelt de boter in de magnetron en voeg de knoflook, olijfolie en peterselie toe. Snijd een ciabatta overdwars door het midden en verdeel het knoflookboter mengsel over de twee helften van de ciabatta. Strooi de parmezaanse kaas over het brood heen. Bedek de ciabatta met wat aluminiumfolie. Bak het brood, een kwartier, in het midden van de oven. Na een kwartier haal je het aluminiumfolie van het brood af. Zet het brood nog een paar minuten in de oven op de grill stand tot het knoflookbrood extra krokant is. Dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten.
Snijd het knoflookbrood in gelijke stukken en serveer het direct met bijvoorbeeld een heerlijk soepje.