Recept

Hoisin Garnalen

Hoisin Garnalen
Hoisin Garnalen
Hoisin Garnalen
Hoisin Garnalen

Niet iedereen in ons gezin is gek op garnaaltjes. Zo houdt Shanna er niet van en ook de vriend van Kheira niet. Hierdoor maken we niet zo vaak recepten met garnalen. Maar ik, Selma, ben er wel gek op en daarom ging ik aan de slag met deze schaaldiertjes. Ik moet zeggen dat het onwijs goed gelukt is! Deze hoisin garnalen zijn namelijk ontzettend lekker. De saus combineert erg goed met de smaak van de garnalen en daarnaast is het erg lekker om te combineren met rijst of noedels. Het gerecht is uiteraard makkelijk om te maken en snel klaar. Daar houden wij van, gezond en makkelijk!

Ook kun je nog allerlei soorten groente toevoegen aan dit gerecht. Denk aan courgette, bosui en champignons. Wij gingen dit keer voor simpel en voegden enkel wat bosuitjes toe. Hopelijk genieten jullie straks net zoveel van deze garnaaltjes als dat wij deden.

Overigens hebben wij deze garnaaltjes klaar gemaakt in de koekenpan van WMF. Deze hadden wij gekocht op kookexpert.nl en de pan is ideaal voor dit soort eenpansgerechtjes. Het is een mooi formaat én door functies zullen de garnalen mooi gebakken worden.

Bereiding van de Hoisin Garnalen

Als eerste maken wij de saus. Hiervoor mengen wij de hoisin saus met de rijstazijn en sojasaus. Roer dit goed door elkaar.

Dep de garnalen droog (bijvoorbeeld met een keukenpapiertje) en breng daarna de garnalen op smaak met wat zout en peper aan beide kanten.

Zet een koekenpan op het vuur en verhit hier de olijfolie in. Bak de garnalen in de pan totdat ze gaar en roze zijn. Wanneer de garnalen gaar zijn, kan de saus ook worden toegevoegd aan de garnalen. Bak hierin de garnalen nog zo’n 1 tot 2 minuten en zorg dat de garnaaltjes aan alle kanten goed bedekt worden met de saus. Hierna kan de pan van het vuur worden gehaald.

In een andere pan kan je alvast de sesamzaadjes roosteren. Verhit hiervoor de pan, doe de sesamzaadjes in de pan en schud de hete pan dan heen en weer op het vuur, totdat de sesamzaadjes geroosterd zijn. Snijd daarna ook de bosuitjes in kleine ringetjes.

Serveer de garnaaltjes met de sesamzaadjes en de bosuitjes. Erg lekker om dit te eten met rijst of met noedels.

Eet smakelijk!

Hoisin Garnalen
Hoisin Garnalen
Hoisin Garnalen
Hoisin Garnalen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVis Gerechten

Laat gerust een reactie achter