Recept

Hollandaise Saus

Gemakkelijke Hollandaise Saus
Hollandaise Saus

Mmmmm heerlijk een zelfgemaakte, romige Hollandaise saus. Deze Franse saus van eieren, citroen en boter is heerlijk bij Eggs Benedict. Ook is de saus niet weg te denken bij asperges met een gekookt eitje en plakjes ham. Het traditionele recept is echter veel moeilijker en kan op veel momenten fout gaan. Traditioneel wordt deze saus au bain-marie gemaakt. Wij doen het een beetje anders, waardoor het maken van deze saus erg makkelijk wordt. Het kan bijna niet mis gaan!

Het maken van de Hollandaise Saus

Meng het eigeel met de citroen, zout en het water in een staafmixer mengbeker. Dit is een hoge beker waar je met de staafmixer gemakkelijk alles in kan mixen.

Smelt de boter in een pannetje op het vuur en blijf continue ronddraaien met de pan, zodat de boter niet kan aanbranden. Wanneer de boter volledig is gesmolten, plaats je dit in een maatbeker.

Zet de staafmixer in de mengbeker met het eigeel en terwijl je mixt voeg je, in een dunne lijn, langzaam de gesmolten boter toe. Wanneer alle boter is toegevoegd is en het eigeel is gekookt, is de hollandaise saus goed om te eten. De saus is, als het goed is, dik en romig.

Ga je het nog niet gelijk gebruiken? Plaats dan de hollandaise saus in een thermoskan. De saus kan namelijk niet opnieuw worden verwarmd, want dan gaat de saus schiften.

Gemakkelijke Hollandaise Saus

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Dips, Sauzen en Smeersels

Laat gerust een reactie achter