Recept

Homemade Croutons

Homemade Croutons
Homemade Croutons
Homemade Croutons

Met warme temperaturen zijn wij altijd gek op een goed gevulde salade. En wat is nou een salade zonder homemade croutons? Deze crunchy stukjes brood brengen veel smaak en bite aan een salade. Het maken van croutons is eigenlijk heel simpel. Het zijn geroosterde stukje brood die op smaak worden gemaakt met heerlijke kruiden. Je kunt zowel bruin als wit brood gebruiken. In Nederland worden croutons af en toe nog wel eens ‘soldaatjes’ genoemd.

Bereiding

Zet de oven alvast aan op 150 graden. Begin met het snijden van het brood. Snijd de sneetjes in kleine blokjes van ongeveer één bij één centimeter. Pers daarna een het teentje knoflook uit en meng deze met de olijfolie. Ga dan verder met de basilicum, tijm en oregano en snijd deze fijn. Rol de basilicum op wanneer je het wil snijden. Op deze manier blijft de kruid beter van smaak. Voor dit recept zijn verse kruiden gebruikt, maar je kunt het ook proberen met gedroogde kruiden. Meng de olijfolie met het brood, de kruiden en de kaas.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de croutons op de bakplaat. Bak alles ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de croutons afkoelen voordat je ze wil gebruiken.

Strooi ze over een heerlijke salade. Dat is nog eens lekker!

Homemade croutons
Homemade croutons
Homemade Croutons

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelBasisrecept

Laat gerust een reactie achter