Recept

Honing Knoflook Kip uit de Slowcooker

Honing Knoflook Kip

Het is weer tijd voor een lekkere pulled chicken uit de slowcooker. Deze keer is de kip gekruid met honing, knoflook en een beetje Hoisin saus. Heerlijk op een broodje, bij rijst of in een lekkere wrap. Het is maar net waar jij zin in hebt. Het is snel en makkelijk gemaakt in de slowcooker. Je kunt de slowcooker zelfs in de ochtend aanzetten zodat jij in de avond een heerlijke pulled chicken hebt om van te genieten. Ideaal toch?

Wij zijn dol op onze slowcooker. De slowcooker die wij gebruiken is van het merk Crockpot. Je kunt deze hier kopen.

Hoe maak je de Honing Knoflook Kip?

Plaats de kipfilet in de slowcooker.

Snijd de knoflook fijn, snijd de bosuitjes in ringetjes. Het witte van de bosui gaat in de slowcooker. Het groene gedeelte van de bosuitjes bewaar je om straks over het eten heen te gooien. In een kom mengen wij de sojasaus, honing, hoisin saus, azijn, sesamolie, gember, knoflook, sriracha (optioneel) en witte gedeelte van de bosuitjes.

Schenk de saus over de kip heen en kook de kip op laag voor 2 tot 3 uur.

Verwijder de kip uit de slowcooker en trek het uitklaar met twee vorken. Plaats de saus in een pannetje en mix het water met de maizena. Voeg de maizena toe aan de saus. Breng de saus aan de kook tot het dik wordt. Wordt de saus niet dik? Voeg dan nog wat maizena met water toe. Schenk de saus in de slowcooker en voeg de kip toe.

Deze Honing Knoflook Kip kan je eten met rijst, wraps, broodje of bijvoorbeeld in een lekkere tosti. 

Serveer het met sesamzaadjes en bosuitjes en geniet!

Honing Knoflook Kip

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenSlowcooker

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter