Wanneer je op zoek bent naar een smakelijk en gezond gerecht voor het diner van vanavond, dan is deze honing mosterd zalm uit de oven een uitstekende keuze. De combinatie van zoete honing en pittige Limburgse mosterd van Marne Mosterd zorgt voor een verrassende smaakervaring. Met slechts een paar ingrediënten heb je een geweldige maaltijd op tafel. Ook superlekker om voor gasten te serveren. De smaken combinatie zal jouw gasten zeker imponeren. Dit gerecht is ook nog eens super eenvoudig te bereiden, je hoeft geen uren in de keuken te staan om iets lekkers op tafel te zetten.
Marne Mosterd
Marne mosterd is een bekend mosterdmerk in Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Groningen en maakt sinds 1895 al mosterd. NU 125 jaar later maken zij nog steeds op ambachtelijke wijze, gecombineerd met de technieken van nu, hun mosterd. Marne mosterd staat voornamelijk bekend om zijn pittige smaak en unieke receptuur. Het bedrijf maakt gebruik van de beste ingrediënten en heeft een breed assortiment aan mosterdproducten, waaronder Groninger-, Limburgse en Franse mosterd. Marne mosterd wordt zowel in Nederland als in het buitenland verkocht en is geliefd bij zowel consumenten als professionele chefs.
Ook wij koken graag met Marne Mosterd. Zo hebben wij altijd een potje Dijonmosterd en Honingmosterd in de koelkast staan. Door dit recept zijn wij ook verliefd geworden op de Limburgse mosterd van Marne. Een mooie toevoeging aan ons koelkast assortiment.
Bereiding Honing Mosterd Zalm uit de oven
Zet als eerste de oven aan op 200 graden.
We beginnen met de aardappeltjes. Was de krieltjes en snijd deze door tweeën. Voeg ze allemaal toe aan een grote kom en besprenkel de aardappeltjes met wat olijfolie. Kruid vervolgens de krieltjes met paprikapoeder, zout, peper en de Parmezaanse kaas. Hussel alles goed door elkaar. Verdeel de aardappeltjes over een bakplaat en schuif deze in de oven. Bak de aardappeltjes ongeveer 20 minuten in de oven, daarna komen de zalmfilets erbij.
Pak een kommetje en schep hier 2 eetlepels Limburgse mosterd, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel olijfolie in. Meng alles goed met elkaar. Leg de twee stukjes zalmfilet ook in de kom en schep alles goed om zodat de honing mosterdsaus de zalm geheel bedekt. Zet de kom event apart en wacht tot de aardappeltjes klaar zijn.
Na 20 minuten, haal je de bakplaat uit de oven en maak je plaats voor de zalm filets en groene aspergetips.
Plaats de bakplaat opnieuw in de oven en bak alles nog 20 minuten.
Laat gerust een reactie achter