Indische Gehaktballetjes met Satésaus

Indische Gehaktballetjes met Satésaus

Deze Indische gehaktballetjes met satésaus zijn perfect bij een borrel, een picknick of op een feestje. De gehaktballetjes zijn simpel en snel te bereiden. Je kunt ze ook al een paar uur van te voren maken.

Bereiding

Stop het gehakt in een mengkom. Snijd dan de halve ui zeer fijn en pers een teentje knoflook. Voeg beide ingrediënten, samen met de sambal, ketjap en het eitje toe aan het gehakt. Meng alle ingrediënten goed met elkaar. Als laatste voegen we de gember poeder, peper en zout toe om het gehakt verder op smaak te brengen. Kneed de kruiden goed door het gehakt en vorm dan ongeveer 20 gehaktballetjes van het vleesmengsel.

Verhit een beetje olijfolie en/of boter in de koekenpan en bak hierin de balletjes rondom bruin. Blijf regelmatig draaien  en schud de pan af en toe zodat de balletjes niet blijven plakken. Tussentijds kun je de koekenpan afdekken met een grote deksel, om goed door te laten garen. Na ongeveer 15 minuutjes bakken, zijn de Indonesische gehaktballetjes gaar. Zet het vuur uit en laat de deksel op de pan.

Tijdens het bakken van de gehaktballetjes kun je de pindasaus alvast opwarmen of klaar maken.

Schenk de satésaus over de gehaktballetjes zodra deze klaar zijn. Serveer de Indische gehaktballetjes met satésaus met een satéstokje zodat iedereen van deze heerlijke partysnack kan genieten.

Indische Gehaktballetjes met Satésaus

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Comfort FoodVoor bij de borrel
Deel:

Laat gerust een reactie achter