
Zin in een snelle, smaakvolle maaltijd boordevol Italiaanse flair? Deze Italiaanse plaattaart is knapperig, kleurrijk en heerlijk eenvoudig te maken. Met een basis van krokant bladerdeeg, een smeuïge laag groene pesto en een topping van gegrilde courgette, paprika, cherrytomaten en romige mozzarella is dit een gegarandeerde smaakmaker. Afgetopt met geroosterde pijnboompitjes en verse basilicum is het de perfecte combinatie van simpel en smaakvol. Ideaal voor een doordeweekse avond of als borrelhap!
Het maken van de Italiaanse Plaattaart
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Wij beginnen met het snijden van de groente, die gegrild moeten worden. Snijd de courgette in plakjes, de puntpaprika in stukjes en halveer de cherrytomaten. Verhit vervolgens een grillpan en grill de groente.
Rol vervolgens het verse bladerdeeg uit en vouw de randen om. Prik met een vork gaatjes in de onderkant van het bladerdeeg. Smeer de pesto uit over de plaattaart. Wanneer de pesto uitgesmeerd is, versieren wij de plaattaart met de diverse gegrilde groente. Scheur als laatste een bol mozzarella in stukken en verdeel het over de plaattaart. Breng de plaattaart eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Plaats de plaattaart in het midden van de oven en bak de plaattaart goudbruin en gaar in 20-30 minuten.
Terwijl de plaattaart in de oven zit, roosteren wij de pijnboompitten. Wanneer de plaattaart klaar is, verdelen wij de geroosterde pijnboompitten over de plaattaart en toppen wij de plaattaart af met wat verse basilicum.
Enjoy!


