Recept

Jalapeño Kaas Dip

Jalapeño Kaas Dip
Jalapeño Kaas Dip
Jalapeño Kaas Dip
Jalapeño Kaas Dip

Deze Jalapeño kaas dip is de perfecte dip voor alle kaasliefhebbers. Hij is lekker pittig door de jalapeños, fris door de stukjes tomaat en lekker romig door melk en verschillende soorten kazen. De kaasdip maken wij van twee verschillende soorten kazen: Cheddar en Belegen kaas. Beide zitten vol smaak en zorgen voor ook nog eens voor een mooi goud gele kleur. Wat nacho chipjes, stukjes brood of wat rauwkost zijn de lekkerste opties om er in te dippen. Je kunt dus vele kanten op met deze kaasdip. Hij zal je zeker weten niet teleurstellen.

Het maken van de Jalapeño Kaas Dip

Snijd de tomaat, jalapeño en sjalot fijn en hak de peterselie grof. In een kleine kom mengen wij de tomaten, een theelepel van de sjalotjes en de helft van de gehakte peterselie. Zet het apart.

Smelt de roomboter in een sauspan en wanneer het gesmolten is voeg dan de rest van de sjalot, zout en de jalapeño toe. Bak het voor 3 minuten. Roer het regelmatig. Voeg de bloem toe en kook tot de bloem volledig is opgenomen. Voeg de melk toe en breng het tot een borrelen. Kook tot het veel dikker is geworden, 5 minuten. Voeg de kazen toe en roer regelmatig tot alle kaas gesmolten is. Voeg als laatste de peterselie toe.

Versier de kaassaus met de tomaten, sjalot en peterselie mix en serveer het met tortilla chips naar keuze!

Enjoy!

Op zoek naar meer hapjes bij de borrel? Neem dan hier eens een kijkje.

Jalapeño Kaas Dip
Jalapeño Kaas Dip

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:

Laat gerust een reactie achter