Recept

Japanse Noedelsoep met Kip

Japanse noedelsoep met Kip
Japanse Noedelsoep met Kip

De Japanse noedelsoep, ook wel Ramen, is de laatste tijd enorm populair. Al op vele andere blogs zagen wij het recept voorbij komen en ook wij wilden jullie voorzien van een heerlijke versie door ons gemaakt. Wij zijn altijd gek op een heerlijke noedelsoep. Hartverwarmend, goed van smaak en makkelijk om te maken. De bouillon is rijk van smaak en daarnaast is de soep goed gevuld met noedels, groente en in dit geval kip. Ook zit er een heerlijke zacht gekookt eitje bij, die ook zeker niet mag ontbreken. Heerlijk!

Wij zijn dol op onze slowcooker. De slowcooker die wij gebruiken is van het merk Crockpot. Je kunt deze hier kopen.

Bereiding van de Japanse Noedelsoep met Kip

Voorbereiding

Snijd de champignons in plakjes, de ui en de knoflook fijn en rasp de gember.

Bereiding in de Slowcooker

Plaats de kipfilet, de ui, de knoflook, de kippenbouillon, de sojasaus, de azijn, de champignons, de gember en de peper in de slowcooker. Kook het 3 uur op laag.

Na 3 uur verwijderen wij de kipfilet en laten wij die rusten op een plank. Zet de slowcooker op hoog en kook de noedels. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.

Bereiding in een Kookpan

Fruit de ui, de gember en de knoflook in de pan. Voeg na een paar minuten de champignons toe. Voeg vervolgens de kippenbouillon, de kipfilet, de azijn, de sojasaus, de gember en de peper toe. Breng de soep aan de kook.

Wanneer het kookt, haal dan na 15 minuten de kipfilet eruit en controleer of de kipfilet gaar is. Is de kipfilet nog niet gaar, plaats de kip dan nog even terug in de bouillon. Wanneer de kipfilet gaar is, laat je het even rusten en snijd het vervolgens in plakjes.

Kook de soep ongeveer een half uurtje, zodat de smaken zich goed kunnen mengen met elkaar. Voeg de noedels een paar minuten toe aan de soep tot de noedels gaar zijn.

Versier de soep met de verschillende toppings.

Geniet van deze Japanse Noedelsoep met Kip

Gek op noedelsoep? Probeer dan eens deze noedelsoep met paddenstoelen en gerookte kip.

Japanse noedelsoep met Kip
Japanse noedelsoep met Kip

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:

Laat gerust een reactie achter