Heb je trek in een hartige snack en ben je net als ons zo dol op kaas? Dan is dit wellicht het recept voor jou. Deze kaascrackers zijn snel gemaakt en heerlijk om gelijk op te eten. Je kunt met dit basisrecept eindeloos variëren. Er kunnen plakjes olijf worden toegevoegd worden of fijne stukjes zongedroogde tomaten. Daarnaast kun je in plaats van Parmazaanse kaas ook zwitserse gruyère of gewoon geraspte belegen kaas gebruiken.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de filodeeg volledig ontdooien.
Klop een ei en snijd een teentje knoflook fijn. Meng de knoflook met het geklopte ei. Haal de blaadjes filodeeg voorzichtig van elkaar af. Bestrijk 1 vel filodeeg met ei en plaats hier vervolgens nog een plak filodeeg op en bestrijk deze ook met ei. Ga zo door totdat je vier vellen filodeeg op elkaar hebt die zijn bestreken met ei. Bestrijk ook het bovenste vel filodeeg met ei en verdeel hier de kaas en de sesamzaadjes over. Herhaal dit met de overige vellen filodeeg.
Snij iedere set van vier vellen in 8 stukken en plaats ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het af in ongeveer 10 tot 15 minuten. Zorg ervoor dat de kaascrackers niet donker worden, maar ook niet wit blijven. Ze zijn perfect als ze licht goudbruin zijn.
Nu kan je er vervolgens heerlijk van genieten. Laat er niet te veel lucht bij komen als je er wat langer van wilt blijven genieten.