Scones, wie kent ze niet? Een typische Engelse zoete delicatesse die tijdens een High Tea niet mag ontbreken. Nu bedachten wij om voor een High Tea hartige scones te serveren. Wij gingen voor een snelle versie en voegden geraspte cheddar toe aan aan het recept. In een mum van tijd maak jij ook deze overheerlijke kaasscones. Ideaal tijdens een high tea, lekkere brunch of gewoon ’s middags bij een kopje thee.
Cheddar kun je kopen bij de Albert Heijn of de kaasboer. Mocht je deze kaas niet kunnen vinden, dan kan je eventueel de cheddar vervangen door oude kaas.
Bereiding
Verwarm de oven alvast op 200 graden.
Meng de bloem, bakpoeder en zout met elkaar in een grote kom. Voeg hier de geraspte cheddar en de helft van de melk aan toe. Meng alle ingrediënten met een lepel tot één geheel en voeg daarna beetje bij beetje de melk toe.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Schep met een lepel een beetje deeg, in een hoopje, op het bakpapier en herhaal dit 8 keer.
Plaats het bakblik in de oven en bak de kaasscones in 15-20 minuten af.
Serveer ze wanneer ze nog warm zijn, dan zijn ze het lekkerste!