Recept

Kaasstengels met Spek en Cheddar

Kaasstengels met Spek en Cheddar
Kaasstengels met Spek en Cheddar
Kaasstengels met Spek en Cheddar
Kaasstengels met Spek en Cheddar

Deze heerlijke kaasstengels met spek en cheddar zijn super makkelijk, super lekker en super feestelijk. In één woord Super! Je kunt de kaasstengels zowel warm als koud eten, dus je kunt ze ook prima een paar uur van te voren klaar maken. Vervolgens kun je er voor kiezen om ze op het moment zelf af te bakken zodat ze lekker warm zijn of je bakt ze al een paar uur eerder af en deelt ze uit wanneer ze afgekoeld zijn. Hoe dan ook, heb je een heerlijke snack!

Ook deze Parmezaanse kaasstengels zijn ontzettend lekker. Het recept vind je hier.

Bereiding van de Kaasstengels met Spek en Cheddar

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Wij beginnen door een eitje te kloppen en deze op smaak te brengen met peper en zout.

Snijd het verse bladerdeeg in 12 stengels. Snijd de plakken mager gerookt spek door de helft. We gaan nu de kaastengels maken. Smeer de stengel beide kanten in met het gekruide ei. Plaats ook op beide kanten een half plakje mager gerookt spek. Vervolgens pak je een uiteinde en deze draai je een paar keer om. Hierdoor ontstaat een gedraaide stengel. Leg de stengels op de bakplaat.

Herhaal deze stappen tot alle stengels zijn gedraaid. Strooi de cheddar over de stengels heen en een beetje van de italiaanse kruidenmix.

Bak deze stengels af in 20-25 minuten of tot de kaasstengels lekker krokant en het spek goed gebakken is. De tijd is afhankelijk van de dikte van de spek.

Eet Smakelijk!

Meer lekkere snacks voor bij de borrel? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Kaasstengels met Spek en Cheddar
Kaasstengels met Spek en Cheddar
Kaasstengels met Spek en Cheddar

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter