Recept

Oude Kaastengels

Oude Kaasstengels
Oude Kaastengels

Ook zo gek op die kaastengels die op een lekker borrelplankje liggen in de kroeg?! Wij in ieder geval wel. Een lekker gefrituurde loempia gevuld met gesmolten oude kaas en dan lekker dippen in de sweet chili saus. Voor een verjaardag besloot ik om deze kaastengels zelf te maken. Dat ging nog verrassend goed.

Je hebt slecht 3 ingrediënten nodig: filodeeg, goede oude kaas (bijv. Old Amsterdam) en 1 ei. Ook is het handig om in bezit te zijn van een frituurpan. Tijdens onze verhuizing hebben wij die van ons weg gedaan en eigenlijk geen nieuwe meer gekocht. Wij gingen dus frituren met een pan vol arachideolie. Ook een goede optie, want deze kaastengels zijn echt heerlijk geworden!

Bereiding

Verwarm de frituurpan alvast of zoals wij deden een grote pan met arachideolie.

Ontdooi de plakken filodeeg en snijd deze daarna in 4 delen (vierkantjes). Snijd vervolgens de oude kaas in reepjes van 0,5 x 8 cm. Doe voorzichtig met je oude kaas, deze neigt snel af te brokkelen.

Nu gaan we de loempia’s draaien. Plaats een reepje oude kaas aan het uiteinde van een vierkantje filodeeg. Vouw de zijkanten over de kaas en rol vervolgens de kaas op over de rest van de filodeeg, zodat hij helemaal ingepakt zit. Zorg ervoor dat er geen kiertjes ontstaan, anders loopt de kaas er uit zodra  het gefrituurd wordt. Dat zou natuurlijk erg zonde zijn.  Bestrijk het einde van het rolletje met een beetje ei. Hierdoor blijft de filodeeg dichtgeplakt tijdens het bakken.

Nu gaan we ze frituren. Laat de kaastengels zakken in de hete olie in het frituurmandje of door middel van een schuimspaan in de pan met hete olie. In een paar minuten zullen de stengels goudbruin worden en de kaas zal heerlijk gesmolten zijn. Laat ze na het bakken even uitlekken op een stukje keukenpapier en dan is het klaar om geserveerd te worden. Heerlijk met wat sweet chilisaus.

Partytime!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureVoor bij de borrel

Reacties (9)

Laat gerust een reactie achter