Recept

Kaasvlinders

Kaasvlinders met Parmezaanse Kaas
Kaasvlinders
Kaasvlinders

Kheira heeft echt een zwak voor kaasvlinders. “Als ik kaasvlinders te pakken krijg in de supermarkt, wil ik het liefst in mijn eentje de hele doos opeten en dat terwijl ze ook gemakkelijk zelf te maken zijn”. Op deze manier kan je experimenteren met wat je erop doet. Zo besloten wij dus om ze zelf te maken en met jullie het recept te delen. Deze kaasvlinders zijn heerlijk op een verjaardag, maar ook gewoon voor een avondje op de bank.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de bladerdeeg plakjes voor het beginnen van het recept. Sprinkle wat bloem over het aanrecht en plak de blaadjes bladerdeeg aan elkaar vast en rol ze uit tot een vierkant. Smeer het bladerdeeg in met een geklutst ei en sprinkle parmezaanse kaas poeder erover heen. Snijd de peterselie fijn en strooi het er ook overheen.

Vouw beide uiteinden naar elkaar toe in het midden. Smeer er nog wat ei overheen en vouw het nog een keer dubbel naar binnen, zodat er een vlinder wordt gemaakt. Laat het bladerdeeg eventjes opstijven in de koelkast, voor ongeveer 10 minuten. Haal na 10 minuten het bladerdeeg weer uit de koelkast en draai dan het bladerdeeg om, zodat de bobbels naar beneden liggen. Snij het bladerdeeg in stukken. Plaats de stukken op bakpapier en laat het nog even koelen in de koelkast. Ongeveer 15 minuten. Plaats de kaasvlinders in de oven en bak het voor 10 minuten. Na 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 175 graden. Bak het voor nog 20 tot 30 minuten en laat het afkoelen voordat je erop af duikt.

Geniet van deze heerlijke kaasvlinders.

Je kan deze kaasvlinders 8 uur van te voren af bakken. Zet ze in een trommel en zet het op een koele plek. 

Kaasvlinders: Besprenkel het bladerdeeg met kaas en peterselie
Besprenkel het bladerdeeg met kaas en peterselie
Kaasvlinders: Vouw beide uiteinden naar het midden toe.
Vouw beide uiteinden naar het midden toe
Kaasvlinders: Vouw het nog 1 maal dubbel om de perfecte vorm te krijgen voor de kaasvlinders
Vouw het nog 1 maal dubbel om de perfecte vorm te krijgen voor de kaasvlinders
Kaasvlinders met Parmezaanse Kaas

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter