Recept

Zelfgemaakte Kaasvlinders

zelfgemaakte kaasvlinders
Kaasvlinders
Kaasvlinders

Kheira heeft echt een zwak voor kaasvlinders. Als zij kaasvlinders in de supermarkt koopt, wil ze ze het liefste in gelijk helemaal leeg eten. Eigenlijk hoef je ze helemaal niet in de supermarkt te kopen want je kunt ze gemakkelijk zelf maken. Deze zelfgemaakte kaasvlinders zijn heerlijk op een verjaardag, feestje maar ook gewoon voor een avondje op de bank. Bovendien heb je maar een handvol producten nodig en zijn ze binnen een half uurtje klaar. Ideaal!

Bereiding van de zelfgemaakte kaasvlinders

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de bladerdeeg plakjes voor het beginnen van het recept. Sprinkle wat bloem over het aanrecht en plak de blaadjes bladerdeeg aan elkaar vast en rol ze uit tot een vierkant. Smeer het bladerdeeg in met een geklutst ei en sprinkle parmezaanse kaas poeder erover heen. Snijd de peterselie fijn en strooi het er ook overheen.

Vouw beide uiteinden naar elkaar toe in het midden. Smeer er nog wat ei overheen en vouw het nog een keer dubbel naar binnen, zodat er een vlinder wordt gemaakt. Laat het bladerdeeg eventjes opstijven in de koelkast, voor ongeveer 10 minuten. Haal na 10 minuten het bladerdeeg weer uit de koelkast en draai dan het bladerdeeg om, zodat de bobbels naar beneden liggen. Snij het bladerdeeg in stukken. Plaats de stukken op bakpapier en laat het nog even koelen in de koelkast. Ongeveer 15 minuten. Plaats de kaasvlinders in de oven en bak het voor 10 minuten. Na 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 175 graden. Bak het voor nog 20 tot 30 minuten en laat het afkoelen voordat je erop af duikt.

Geniet van deze heerlijke kaasvlinders.

Je kan deze kaasvlinders 8 uur van te voren af bakken. Zet ze in een trommel en zet het op een koele plek. 

zelfgemaakte kaasvlinders
zelfgemaakte kaasvlinders
zelfgemaakte kaasvlinders

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter