Recept

Kabeljauw met Aardappeltjes en Geroosterde Broccoli

Kabeljauw met Aardappeltjes
Kabeljauw met Aardappeltjes en Geroosterde Broccoli
Kabeljauw met Aardappeltjes en Geroosterde Broccoli

Je kunt ons niet per se de grootste visliefhebbers noemen. Wij eten het eigenlijk niet zo vaak als zou moeten (één of twee keer per week). Daarom zijn er ook, in tegenstelling tot andere recepten, maar weinig visrecepten bij ons online te vinden. Daar moest maar eens verandering in komen. Vis is namelijk erg gezond en met hun voedingsstoffen erg belangrijk om eens per week te nuttigen. Ons voornemen is dan ook om steeds vaker van vis te genieten. Dat gaat heel makkelijk met dit recept. Een bakplaat (ook wel traybake) gevuld met kabeljauw, aardappeltjes en geroosterde broccoli. De kabeljauw kruid je en je legt vervolgens alles op de bakplaat in de oven. Erg gemakkelijk om te maken en erg gezond! Een top recept!

Bereiding van Kabeljauw met Aardappeltjes en Geroosterde Broccoli

Wij beginnen met het marineren van de kabeljauw. Smeer de kabeljauw in met de olijfolie en meng de kruiden. Masseer de kruiden in de kabeljauw. Zet de kabeljauw in de koelkast.

Vet een bakplaat/ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Van aluminium maken wij een bakje en deze plaatsen wij in de zijkant van de bakplaat. Dit bakje is voor de kabeljauwfilet. Wanneer de kabeljauw gebakken wordt in de oven kan er namelijk wat vocht vrij komen en aangezien wij de broccoli lekker krokant willen hebben is er een bakje die het vocht op vangt. Vind je het niet erg om slappe groente te hebben? Dan kan je deze stap overslaan.

Snijd de broccoli in kleine trosjes een snijd de aardappelen in vieren. Mix de aardappelen en de broccoli met de olijfolie en zeezout. Verdeel het over de bakplaat en plaats de bakplaat met de aardappelen en broccoli gedurende 30 minuten in het midden van de oven. Na deze 30 minuten plaatsen wij ook de kabeljauw in het bakje op de bakplaat. Bak de kabeljauw in 10 minuten gaar.

Serveer de kabeljauw en ook de aardappeltjes met gesneden verse peterselie en citroen!

Eet Smakelijk!

Vond je deze traybake ook zo lekker? Probeer dan een van onze andere traybake recepten!

Kabeljauw met Aardappeltjes
Kabeljauw met Aardappeltjes
Kabeljauw met Aardappeltjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenTraybake

Laat gerust een reactie achter