Recept

Kabeljauw Stoof met Courgette en Paprika

Kabeljauw Stoof met Courgette
Kabeljauw Stoof met Courgette en Paprika
Kabeljauw Stoof met Courgette en Paprika

Eet jij elke week vis? Wij proberen, wellicht net als jullie, om vooral doordeweeks een gezonde, gevarieerde levensstijl aan te houden. Toch vinden wij het soms wel moeilijk om meer vis in ons dieet te verwerken. Al zijn er genoeg heerlijke recepten om te maken en om jullie als tip mee te geven. Daarom proberen wij iedere keer weer een nieuw, heerlijk visrecept uit. Deze keer delen wij onze kabeljauw stoof met courgette en paprika. Perfect om jouw wekelijkse portie vis binnen te krijgen. Daarnaast zit het gerecht ook boordevol groente, waardoor je ook genoeg groente binnen krijgt. Geweldig toch!

Deze kabeljauw stoof staat binnen een half uur op tafel.

Bereiding van Kabeljauw Stoof met Courgette en Paprika

Wij beginnen door de rode ui en de knoflook fijn te snijden. Snijd vervolgens de courgette in partjes en de paprika in reepjes. Als laatste snijden wij de kabeljauw in grote stukken.

Nu alles is gesneden, kan het koken beginnen!

Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en de uisnippers. Wanneer de uitjes lekker zacht zijn, voegen wij de gesneden courgette toe aan de pan. Roerbak dit 5 minuten. Na deze 5 minuten voegen wij de paprika toe. Na ongeveer 2 minuten schenken wij de passata erbij en brengen wij het op smaak met de tijm, zwarte peper (naar smaak) en oregano. Breng de tomatensaus aan de kook.

Voeg wanneer het kookt de stukjes kabeljauw toe. Stoof de kabeljauw 4 minuten of tot de kabeljauw gaar is. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel de mozzarella over de stoof in de hapjespan. Laat het even smelten en serveer direct.

Deze kabeljauw stoof met courgette en paprika is heerlijk met een stokbrood.

Eet Smakelijk

Vind je deze stoofpot lekker? Wij hebben ook nog een vegetarisch recept voor jullie. Een heerlijke Marokkaanse stoofpot met kikkererwten.

Kabeljauw Stoof met Courgette
Kabeljauw Stoof met Courgette

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVis Gerechten

Laat gerust een reactie achter