Recept

Kaneel Scones

Kaneel Scones
Kaneel Scones
Kaneel Scones

Er is niets zo lekker als een heerlijke warme scone op de zondagochtend. Deze kaneel scones zijn echt perfect om jouw zondag mee te beginnen. Het lijkt altijd erg moeilijk, maar eigenlijk is het best makkelijk om te maken. Met dit recept heb je binnen 45 minuten heerlijke, verse scones op tafel. Daar kun je elke zondag wel van genieten toch!

Deze scones kan je ongeveer 2 dagen bewaren in een luchtdichte trommel of 5 dagen in de koelkast in een luchtdichte bak. Verwarm ze vervolgens even in de oven voor 5 à 10 minuten, dan zijn ze weer lekker warm.

Bereiding van de Kaneel Scones

Verwarm de oven voor op 175 graden en plaats alvast bakpapier op de bakplaat. Het is van belang dat de boter zo lang mogelijk koud blijft. Snijd het dus van te voren in kleine blokjes en zet het terug in de koelkast.

In een grote kom mengen wij de bloem, het suiker, de bakpoeder, het kaneel en het zout.

Voeg de koude boter toe en meng het tussen je vingers tot het grote kruimels zijn.

Meng de room, het ei en het vanille-extract. Meng de room met het deeg. Het deeg hoort er kruimelig uit te zien, maar het hoort samen te komen als je het bij elkaar duwt.

Leg het deeg op een bebloemd aanrecht en maak er een cirkel van van ongeveer 25 centimeter. Plaats de cirkel op een bakplaat en snijd het in 8 gelijke punten. Leg dan de scones op de bakplaat. Meng de kristalsuiker met het snufje kaneel en strooi dit over de scones heen.

Bak de scones in de voorverwarmde oven 16 tot 20 minuten goudbruin en gaar.

Ze zijn heerlijk om warm te eten. Laat ze wel even een paar minuten afkoelen, ondanks dat het moeilijk is om hier van af te blijven.

Geniet ervan!

Kaneel Scones
Kaneel Scones

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureKleine LekkernijenOntbijtZoetigheid en Bakrecepten
Deel:

Laat gerust een reactie achter