Recept

Karamel kwarktaart in een glaasje met kruidnoten

arktaart in een glaasje met Kruidnoten

Dit Sinterklaas dessert is hemels! De kwarktaart heeft een lekkere karamelsmaak door de ísey Skyr en de truffel kruidnoten van Van Delft passen er perfect bij. Wat ook super goed aan dit dessert is, is dat het redelijk snel te maken is. Je kunt het met een kwartiertje in de koelkast hebben staan, dan hoef je enkel nog te wachten tot de kwarktaart opgestijfd is. Ideaal dus om van tevoren klaar te maken en voor een grotere groep. De smaak en bereiding maakt deze karamel kwarktaart in een glaasje met kruidnoten perfect voor sinterklaasavond.

Bereiding van de Karamel kwarktaart in een glaasje met Kruidnoten

Als eerste leg je de blaadjes gelatine in een kommetje met water. Laat dit 5 minuten intrekken en knijp vervolgens de blaadjes uit.

Pak vervolgens een steelpannetje en leg hier de ‘uitgeknepen’ blaadjes gelatine in met 5 eetlepels water. Verwarm de inhoud van de pan totdat de gelatine opgelost is. Let op, het is niet de bedoeling dat de inhoud kookt, maar slechts verwarmd wordt. Haal de pan van het vuur zodra de gelatineblaadjes opgelost zijn en laat dit eventjes afkoelen.

Ondertussen kunnen de truffel kruidnoten fijngemalen worden. Dit kun je doen door middel van een keukenmachine of je kunt ze stuk slaan met bijvoorbeeld een deegroller. Pak dan de glaasjes en verdeel de kruimels over de bodem van de glaasjes. Bewaar wat extra kruimels voor bovenop ter versiering.

Schep dan de ísey Skyr Licht Gezouten Caramel in een kommetje en meng hier de opgeloste gelatine doorheen. Roer alles goed door elkaar ,zodat de gelatine goed verspreid is. Verdeel dan de Skyr over de glaasjes waar de truffel kruidnotenkruimels op de bodem liggen. Verdeel alles goed en zet de glaasjes in de koelkast. De kwarktaartjes moeten ongeveer 2-3 uur opstijven.

Vlak voordat je de toetjes wil serveren kun je de karamelsaus maken. Dat doe je door middel van de volgende stappen.

Warm de slagroom een beetje op in de magnetron. Doe de kristalsuiker en 2 eetlepels water in een steelpannetje en breng dit langzaam aan de kook op het vuur. Let op, ga tussendoor niet roeren door de suiker. Het is belangrijk dat je, tot aan dat het kookt, niet aan de suiker komt. Wanneer de karamel gaat kleuren, roeren wij met een garde, zodat het een egale kleur krijgt. Zodra het een licht bruine kleur heeft bereikt, voeg je de slagroom toe. Pas op, de karamel zal omhoog bubbelen. Voeg vervolgens de roomboter toe en zodra dit gesmolten is, zetten wij het vuur uit. Roer alles nog eens goed door elkaar.

Schenk de karamelsaus op de kwarktaartjes en maak het toetje af met de overgebleven kruidnoten kruimels.

Genieten maar!

Tip: Niet zo’n fan van karamel of truffel kruidnoten? Dit toetje kun je natuurlijk maken met allerlei soorten smaken. Zo heeft ísey Skyr ook bijvoorbeeld een heerlijke smaak met aardbei en witte chocolade.

arktaart in een glaasje met Kruidnoten
arktaart in een glaasje met Kruidnoten
arktaart in een glaasje met Kruidnoten
arktaart in een glaasje met Kruidnoten

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: ToetjesFeestdagenSinterklaas

Laat gerust een reactie achter