Recept

Karamel Panna Cotta met Kletskop

Karamel Panna Cotta
Karamel Panna Cotta met Kletskop
Karamel Panna Cotta met Kletskop
Karamel Panna Cotta met Kletskop
Karamel Panna Cotta met Kletskop

Sinds wij erachter zijn gekomen hoe makkelijk het is om panna cotta te maken, zijn wij helemaal fan. Fan waren we sowieso al, maar nu we het ook lekker zelf kunnen maken, staat dit toetje regelmatig op tafel. Tijdens de feestdagen plaatsten wij ons eerste panna cotta recept op de blog. Dat was een heerlijke, klassieke vanille panna cotta met rood fruit. Dit keer een iets meer gewaagde smaakcombinatie, namelijk eentje met karamel. Deze karamel panna cotta met kletskoppen is onwijs lekker. De smaak heeft iets weg van toffee en de kletskop past hier heel goed bij.

De bereiding is wel iets moeilijker, omdat alles afhangt van de karamel. Karamel maken is makkelijk, maar er zijn een paar kleine dingetjes waar je op moet letten. Als de karamel te donker kleurt smaakt het bitter en als de kleur te licht is zit er weinig smaak aan. Verder dan dat is het eigenlijk een simpel recept en een onwijs lekker toetje!

Bereiding van deze heerlijk Karamel Panna Cotta

Week de blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten in koud water. Kijk op de verpakking hoeveel eetlepels water je moet gebruiken. Vaak is het 1 eetlepel per gelatine blaadje.

Pak een steelpannetje en zet deze op het vuur. Verwarm de slagroom in een pannetje en voeg het vanille-extract toe. Roer alles goed door en zodra het begint te koken haal je het pannetje van het vuur.

Vervolgens gaan we de karamel maken. Pak een ander steelpannetje en voeg hier de suiker met water aan toe. Roer alles kort met een pollepel en breng het dan aan de kook. De suiker zal gaan oplossen en wacht dan tot het een mooie goudkleurige karamel wordt. In het begin kan je nog wat roeren om alles goed te mengen, maar zodra het mengsel kookt mag je echt niet meer roeren!

Zodra de karamel mooi goudbruin kleurt haal je het pannetje van het vuur en voeg je de warme slagroom direct toe. Let op, het mengsel zal gaan borrelen en omhoog komen en dan snel weer in zakken. Roer alles goed door elkaar. Haal dan de blaadjes gelatine uit het water en knijp deze uit. Voeg dan de blaadjes toe aan de room met karamel en roer tot deze zijn opgelost.

Pak vier glaasjes, wij gebruikten lage glazen (zie foto), en verdeel hier de room over. Mocht je hogere glazen willen gebruiken, dan kan het zijn dat je geen 4 glazen kan vullen, omdat hier natuurlijk meer in zal moeten. Zet vervolgens de glazen minimaal 3 uur in de koelkast.

Na 3 uurtjes is de Panna Cotta stijf en kun je ze versieren met de kletskoppen. Het is ook erg lekker om wat chocolade aan de versiering toe te voegen.

Enjoy!

Karamel Panna Cotta
Karamel Panna Cotta
Karamel Panna Cotta

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: ToetjesFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter