Nadat je deze karamel zeezout brownies hebt geproefd wil je nooit meer anders. Deze brownies zijn echt goddelijk! Wij maakten ze onlangs voor Shanna’s verjaardag, om te trakteren op haar werk. Binnen no time waren ze op en iedereen vroeg naar het recept. Hierbij dus het recept voor deze overheerlijke brownies. Het duurt eventjes, maar dan heb je ook zeker wat!
Bereiding van de Karamel Zeezout Brownies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de chocolade. Smelt dan de chocolade au bain marie. Zodra de chocolade gesmolten is, voeg je de roomboter, die op kamertemperatuur is, toe zodat deze ook smelt.
Meng de eieren en de eidooiers in een beslagkom. Klop de eieren tot ze schuimen. Voeg vervolgens de suiker en het vanille extract toe. Meng deze ingrediënten goed door elkaar. Spatel nu de gesmolten chocolade en boter door de eiermix. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en mix alle ingrediënten voorzichtig door elkaar tot een glad mengsel.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier de browniemix in. Zet de bakvorm in de oven en bak de brownie gaar in 40 minuten.
Terwijl de brownie in de oven zit, gaan wij verder met de gezouten karamelsaus.
Warm de slagroom een beetje op in de magnetron. Doe de kristalsuiker en het water in een steelpannetje en breng dit langzaam aan de kook op het vuur. Let op, ga niet roeren door de suiker. Het is belangrijk dat je, tot aan dat het kookt, niet aan de suiker komt. Bestrijk de zijkant van de pan met wat water en een kwastje, hierdoor blijft de suiker niet plakken aan de rand.
Wanneer de karamel gaat kleuren, roeren wij met een garde, zodat het een egale kleur krijgt. Zodra het een licht bruine kleur heeft bereikt, voeg je de slagroom toe. Pas op, de karamel zal omhoog bubbelen. Voeg de roomboter toe en zodra dit gesmolten is, zetten wij het vuur uit. Roer alles nog goed door elkaar en voeg als laatste het zeezout toe.
Zodra de brownie klaar is, laat je deze een beetje afkoelen. Vervolgens giet je de karamel zeezout saus over de brownie en snijd je deze in stukken.
Laat gerust een reactie achter