Ben jij net zo’n fan van karamel zeezout als wij zijn? Dan hebben wij het perfecte recept voor jullie. Vanaf nu kun je namelijk ook genieten van een chocoladepasta met karamel zeezout. Een echt chocolade feestje op een cracker, broodje of rijstwafel. Het is redelijk simpel om te maken en natuurlijk veel lekkerder dan uit een potje van de supermarkt. Daarnaast is het ook lang houdbaar waardoor je er meerdere dagen van kunt genieten. Klinkt goed toch!
Bereiding van Chocoladepasta met Karamel Zeezout
In dit recept kan je iedere soort chocolade reep gebruiken en dat zal bepalend zijn voor de smaak van deze chocoladepasta. Wij hebben de Karamel Zeezout reep van Australian gebruikt.
Voordat wij beginnen maken wij eerst het potje steriel. Steriliseer de pot door het even in kokend water te leggen.
Breng de slagroom met de suiker en melk aan de kook. Snijd de chocolade blokjes in kleine stukken. Haal de pan van het vuur en meng de chocolade door de slagroom. Roer tot de chocolade volledig is gesmolten. Voeg vervolgens de boter toe in kleine blokjes. Roer het rustig door de chocolade saus.
Schenk het in een potje en laat het opstijven in de koelkast en bewaar het in de koelkast.
Het is ongeveer een maandje goed in de koelkast.
Meer recepten met Karamel Zeezout? Kijk dan eens naar deze overheerlijke chocolade mousse.