Recept

Karamelbonbons

Karamelbonbons

Chocolade bonbons. Heerlijk, maar het draait allemaal om de vulling of de topping. In dit geval draait het om de heerlijke gezouten harde karamel topping. Deze karamelbonbons worden in drie chocoladekleuren gemaakt. Je kan het uiteraard ook gewoon met 1 chocoladesmaak doen.

Voorbereiding

We beginnen met het maken van harde gezouten karamel. Hierbij is 1 portie van dit recept voldoende, maar ik raad aan om extra te maken, zodat je dat hierna nog lekker kunt opsmikkelen.

Temper de chocolade door de chocolade in kleine stukjes te snijden en daarvan 2/3 in een plastic (magnetron) bakje te stoppen. Het is belangrijk dat het bakje van plastic is, want dan heb je de temperatuur van de chocolade meer onder controle, aangezien het bakje niet heet wordt. Plaats het bakje met 2/3 van de chocolade in de magnetron en smelt het in etappes van 15 seconden. Roer tussen de etappes de chocolade. Wanneer alles gesmolten is, plaats dan de overige 1/3 van de chocolade in het bakje. Roer het erdoorheen. Dit is om de temperatuur van de chocolade weer naar beneden te brengen. Smelt de laatste blokjes chocolade in etappes van 5 a 10 seconden. Doe dit voor alle drie de smaken chocolade.

Bereiding

Pak de harde gezouten karamel en plaats dit in een hersluitbare zak. Vervolgens kan je nu met een deegroller de gezouten karamel kapot maken. Het kan uiteraard ook met een hamer (leg er dan wel een snijplank of zoiets onder) of met een hakmes. Zorg ervoor dat de karamel stukjes klein genoeg zijn. Verdeel de harde karamel over de bonbonvorm.

Vul de bonbonvorm nu met de chocolade, over de karamel. Tik de bonbonvorm een paar keer op de tafel of het aanrecht om de luchtbellen te laten knappen! Laat de bonbons hard worden in de koelkast, ongeveer 20 minuten. Hierna zijn ze klaar om opgegeten te worden. Eventueel kan je er nog een beetje karamel overheen strooien.

Enjoy!

Karamel in de bonbonvorm
Karamel in de bonbonvorm
Bijgevuld met chocolade
Bijgevuld met chocolade

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureKleine LekkernijenZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (3)

Laat gerust een reactie achter